LJUBAV ILI NOVAC U ANDRIĆGRADU: Slavica Nedeljković predstavlja nagrađeni roman na Sajmu knjiga!

LJUBAV ILI NOVAC U ANDRIĆGRADU: Slavica Nedeljković predstavlja nagrađeni roman na Sajmu knjiga!

Pop kultura -

Slavica Nedeljković, dobitnica nagrade Akademije "Ivo Andrić", predstaviće svoj roman "Ljubav ili novac" tokom predstojećeg Sajma knjiga koji se održava u Andrićgradu.

Upravo je ovo roman koji je nagradila Akademija i biće predstavljen u gradu koji je dobio ime po našem nobelovcu. Reč je o prvom Sajmu knjiga u gradu, koji je sagradio Kusturica.Ovogodišnji obrazovni i kulturni program Andrićgrada biće obogaćen Prvim sajmom knjiga koji će se održati od 25. juna do 10. jula na Vizantijskom trgu u Andrićgradu. Sajam knjiga u Andrićgradu posvećen je predstavljanju produkcije izdavača iz Republike Srpske i Srbije, kao i inostranih izdavača, izdavača obrazovne, školske i stručne literature, izdanja iz oblasti religije i teologije. Najavljeno je da će Sajam knjiga otvoriti Emir Kusturica i Milorad Dodik.

Radomir Smiljanić, predsednik Akademije, govoreći o Slavičinom romanu, istakao je da ovo delo budi izuzetne emocije koje preplavljuju čitaoca. Jednoglasnom odlukom žirija, Akademija Ivo Andrić je dodelila povelju, jednom od dobitnika, romansijeru i prozaisti Slavici Nedeljković za roman "Ljubav ili novac". Roman sadrži snažno nijansiranje likova i probleme u drami razdvajanja porodice kraja devedesetih prošlog veka.

- Dobiti ovako značajno priznanje je velika čast i podrška za moj dosadašnji rad, ali i obaveza za budući. Ovde je sve to prikazano kroz jedan primer, a bilo je na stotine takvih porodica. Koliko je bitna porodica, ljubav, kolika je njena snaga i značaj je ono što na kraju ovaj roman pokazuje - istakla je Slavica Nedeljković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track