LJUBIŠA JE BORAC I SNIMAĆE JOŠ FILMOVA: Kolege i prijatelji slavnog glumca optimisti!
Foto: Dado Đilas

Nesalomiv

LJUBIŠA JE BORAC I SNIMAĆE JOŠ FILMOVA: Kolege i prijatelji slavnog glumca optimisti!

Pop kultura -

Ko je s njim od devedesetih godina stvarao „Stršljen“ ili „Nebesku udicu“, zna kako se bori za tim, kako diže energiju na snimanju, kaže Milena Vasić.

Legendarni glumac i reditelj Ljubiša Samardžić (80), koji je pre dva dana hitno operisan u Kliničkom centru Srbije, uspešno se oporavlja, saznaje Kurir.Čuveni Smoki je hospitalizovan zbog narušenog zdravlja, ali njegovi prijatelj i kolege veruje da će dobiti i ovu bitku.- Ljubišino stanje je stabilno i uspešno se oporavlja. Preživeće on i ovo. Porodica je iznenađena što mediji pridaju toliku pažnju njegovom stanju i zahvaljuju svima na brizi - kaže za Kurir sagovornik blizak Samardžićima.Naš izvor blizak glumcu ističe da se nadaju da će za mesec dana biti pušten kući.

Zabrinuti prijatelj... Momo Čolaković
Zabrinuti prijatelj... Momo Čolaković

Ima velike planove

- Ljubiša ima jaku volju za životom i to je najvažnije. Ima plan da završi film na čijoj pripremi je radio poslednjih meseci, a dobio je pomoć od Ministarstva kulture - završava naš izvor.Glumac, koji je snimio više od 100 filmova, biće u bolnici još nekoliko dana, a nakon toga će se o njemu brinuti najbliži u njegovom porodičnom domu u Beogradu.Vest da je Ljubiša Samardžić hitno operisan zatekla je glumicu Milenu Vasić, s kojom je radio poslednjih godina izvan Srbije.U politici čovek iz senke- Šaljemo mu pozdrave podrške i želju da se što pre oporavi. Ljubiša je veliki borac. Ko je stvarao filmove s njim od devedesetih godina, zna kako se bori, kako diže energiju na snimanju - kaže Milena.I drugi njegovi prijatelji i kolege s kojima smo razgovarali šalju mu pozdrave i žele brz oporavak, kao i stranačke kolege iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije.- Ljubiša je moj veliki prijatelj i jedan od osnivača partije. Veoma nas je potreslo kad smo saznali da je operisan. Zabrinuti smo i nadamo se da će se brzo oporaviti. On je jedan od naših najvećih glumca i kulturnih pregalaca. Posetićemo ga narednih dana. Čekamo da lekari dozvole posete - kaže za Kurir narodni poslanik s liste PUPS Momo Čolaković.

MisterijaZAŠTO NOSI NADIMAK SMOKI?Ljubiša Samardžić rođen je 1936. u Skoplju. Studirao je prava, a tek se u zrelim godinama odlučio za glumu. Za ulogu u filmu Puriše Đordevića „Jutro“ dobio je u Veneciji nagradu Zlatni lav, rame uz rame s velikim rediteljem Luisom Bunjuelom. Nadimak mu je Smoki, a dobio ga je 1962, po liku mladića Smokija u filmu „Peščani grad“.

Lj. RADANOV - M. CUKIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja