MEĐUNARODNI POZORIŠNI FESTIVAL: Od 7. o 15. oktobra održaće se 11. Joakim InterFest u Kragujevcu
Foto: Printscreen Putuart.com

Teatar

MEĐUNARODNI POZORIŠNI FESTIVAL: Od 7. o 15. oktobra održaće se 11. Joakim InterFest u Kragujevcu

Pop kultura -

U Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu od 7. do 15.oktobra održaće se 11. Joakim Inter Fest, a za nagrade će se takmičiti osam predstava pozorišta iz Poljske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Hrvatske i Srbije.

Kako je saopštio selektor festivala Željko Jovanović, karakteristika ovogodišnjeg Joakim Inter Festa su mladi autori, pisci i reditelji "čiji pogled na svet na odredjeni način obavezuje i upozorava".

"Laskajući sebi, možemo reći da i ove godine JoakimInterFest traga za tajnom šifrom pozorišnog izražavanja koja označava neki pomak-neke vrste-u nekom pravcu. Naša ambicija je da otvorimo prostor da se to desi, a budućnost će odgovoriti jesmo li uspeli", kazao je Jovanović.

Na festivalu će učestvovati Poljski teatar Bjalsko Bjala, Bosansko narodno pozorište Zenica, Narodno pozorište Republike Srpske Banja Luka, kragujevački Knjaževsko srpski teatar, Zvezdara teatar, Atelje 212, Beogradsko dramsko pozorište, PUK-Putujuće kazalište i Scena Ribnjak iz Zagreba. U čast nagradjenih, van konkurencije, biće izvedena predstava Teatra Al Davila iz rumunskog Piteštija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track