MILE KEKIN PORUKOM USTAŠAMA ZAPALIO BALKAN Nisam vaš, moji su pobedili 1945! Pogledajte
Foto: Dragan Kadić

JA NISAM USTAŠA KAO VI

MILE KEKIN PORUKOM USTAŠAMA ZAPALIO BALKAN Nisam vaš, moji su pobedili 1945! Pogledajte

Pop kultura -
Frontmen Hladnog piva izazvao žučnu političku polemiku na internetu stihovima u kojima je izneo lični stav o jačanju desnice, koja je prisutna u hrvatskom društvu

Mile Kekin, frontmen grupe Hladno pivo, privukao je veliku pažnju javnosti objavljivanjem autorske minijature „Ja nisam vaš“ s intrigantnim i direktnim tekstom koji je zapalio društvene mreže.Muzičar je u noći između 3. i 4. marta samo uzeo gitaru i otpevao ono što mu je na duši. „Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete, ja nisam vaš, moji su dobili ’45“, peva Kekin inspirisan jačanjem desnice i ustaštvom, koje je prisutno u hrvatskom društvu, ali i širom regiona.

GastarbajterU ZAGREB STIGAO KAO TINEJDŽERMilan Kekin rođen je u Nemačkoj, odakle se preselio u Tuzlu, gde je završio sedmi i osmi razred osnovne škole. Nakon smrti oca s porodicom je došao u Zagreb. Profesor je nemačkog i engleskog jezika. U Zagrebu je oformio pank-rok sastav Hladno pivo.

Ja nisam vašJa nisam vaš, nisam vaš od glave do pete,Ja nisam vaš, moji su dobili ’45,Nisam vaš od glave do pete, nisam vaš cijelim tijelom,Vrijeme da se ljudi sjete da je crno crno, a bijelo bijelo...Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete,I se*em vam se na nijanse, znam tko je pred zid vodio đake,Nisu sotone punili vagone, već nečiji djedovi i bake...Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete,Nisam vaš maneken prijatelj, nisam vaš cijelim bićem,Tako ću učit svoje dijete da se takvom ološu ne miče!Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete,Ja nisam vaš, i tako ću i učiti i svoje dijete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track