MILJAN DAVIDOVIĆ ZA KURIR: Ni glumci ne mogu bez sreće!
Foto: Promo

INTERVJU

MILJAN DAVIDOVIĆ ZA KURIR: Ni glumci ne mogu bez sreće!

Pop kultura -

Miljan Davidović, glumac kikindskog Narodnog pozorišta, već neko vreme sa malih ekrana poziva građane Srbije da učestvuju u velikoj nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

Glumac rođen u Sanskom Mostu, na Akademiji umetnosti je diplomirao 2004. godine u klasi prof. Predraga Ejdusa. Matica života dovela ga je u Kikindu, u kojoj je profesinalni angažman pronašao 2005.

U razgovoru za Kurir, Davidović govori o sreći, glumi, saradnji sa Kokanom Mladenovićem, gostovanju u Hrvatskoj, ali i tv seriji "Daleko je Holivud".

Da li si i ti poslao račune, koliko robuješ nagradnim igrama, i u kojoj meri je za glumca sreća poželjna?

Još uvek nisam , ali me u hodniku čeka spremana koverta. Ovo je prva nagradna igra u kojoj ću učestvovati. Ako budem imao sreće, nastaviću da igram do konačne pobede. Kao i u svakom drugom poslu, i u ovom je potrebna određena doza sreće.

Ni mi glumci ne možemo bez sreće.

Da li, osim na matičnoj sceni, igraš i u nekom drugom pozorištu?

U ovom trenutku igram i u"Novosadskom Novom Teatru" gde su se okupili glumci iz raznih vojvođanskih pozorišta. Uspeli smo da oživimo jos jednu scenu na ovim našim pozorišnim ledinama. U tom gradu mi živi porodica, pa sam često na relaciji Novi Sad- Kikinda.

Šta ti je donela saradnja sa Kokanom Mladenovićem u "Kaubojima", hit predstavi kikindskog teatra, i kako je ovaj komad primila hrvatska publika?

Kokan Mladenović je čovek sa kojim bih mogao uvek da radim. Moram priznati da nisam sarađivao sa duhovitijim bićem u pozorištu. Fantastično smo nedavno sa "Kaubojima" prošli u Vinkovcima i Virovitici. Publika i domaćini su nas primili na najbolji mogući način. U Hrvatskoj su "Kauboji" veoma popularni, a naša izvedba teksta Saše Anočića baš ih je oduševila.

Manje je poznato da sa velikom strašću pišeš scenarije, i da si učesvovao u realizaciji nekoliko tv serija. U jednoj od njih glumi i tvoj profesor Predrag Ejdus.

To sa scenarijima je krenulo iz potpune dokolice. Određenim ljudima se svidelo pa smo snimili seriju"Daleko je Holivud", koju ce uskoro publika gledati na malim ekranima. Neobičnu priču o provincijskom pozorištu pred gašenjem i svakodnevnim zgodama i nezgodama glumaca, reditelja, tehničara, upravitelja i drugih likova, čijaje svakodnevica protkana duhovitim zapletima i teorijama zavere, dočaraće Predrag Ejdus, Petar Božović, Danica Maksimović, Boris Komnenić i mnogi drugi kojima se ovim putem moram zahvaliti.Verovao sam i ostvarilo mi se, a oni su verovali meni.

Zašto si se opredelio za ovaj poziv i šta bi radio da nisi glumac?

Ne znam zašto sam se opredelio za glumu. Jednostavno se tako dogodilo. Da nisam glumac bio bih rokenrol zvezda ,to je sigurno.

Da li su ti "pod kožu" ušli ova sredina i mentalitet?

- Definitivno jesu. Navikao sam se na ovu sredinu i pitomu vojvođansku narav. Danije tako, ne bih bio tu gde jesam- iskren je Davidović.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track