MINISTAR TASOVAC: Ne odričem se nijednog tvita dok sam bio direktor Filharmonije!
Foto: Dado Djilas

Ponosan na prošlost

MINISTAR TASOVAC: Ne odričem se nijednog tvita dok sam bio direktor Filharmonije!

Pop kultura -
Ističući da se ne odriče ni jednog svog tvita koji je objavio u vreme dok je bio direktor Beogradske filharmonije, Tasovac je naglasio da je u protekle dve godine ministarskog mandata "radio najviše što je mogao i najbolje što je umeo"

BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac, koji se nedavno, posle dvogodišnje pauze, ponovo aktivirao na Tviteru, poručio je danas preko ove društvene mreže da prihvata da bude poligon za kritike kulturnih poslenika, "ali aman više sa višedecenijskim demagogijama jednih te istih likova".

Ističući da se ne odriče ni jednog svog tvita koji je objavio u vreme dok je bio direktor Beogradske filharmonije, Tasovac je naglasio da je u protekle dve godine ministarskog mandata "radio najviše što je mogao i najbolje što je umeo".

Tasovac je reagovao i na tvit Nebojše Krstića, bivšeg savetnika predsedsednika Srbije Borisa Tadića za medije, da bi on, posle povratka na Tviter, sada trebalo da se "vrati" i u Ministarstvo.

"Još samo da se Krle prizove pameti i odluči šta će biti kad poraste", uzvratio je Tasovac, na šta mu ni Krstić nije ostao dužan: "Uticajni tviteraš definicija: to je onaj kome na tvit odgovori Ero s onoga svijeta ili gos'n Tasa iz Ministarstva".

Sa puta za Negotin, gde će sa šefom Delegacije EU Majklom Davenportom, prisustvovati koncertu Beogradske filharmonije u okviru "Mokranjčevih dana", Tasovac je tvitom poželeo i "dobro jutro svima koji su se ili će se tek probuditi sa brigom o sudbini srpske kulture u srcu".

Tasovac smatra da "nesposobnost, lenjost i korumpiranost ne prepoznaju partijsku pripadnost", jer su "džepovi svuda isti", dok u sledećem tvitu konstatuje da su "podele u kulturno-medijskoj čaršiji više interesno-finansijske, nego ideološke prirode". "Tu ideologija dođe kao modni detalj", ocenio je Tasovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track