NAJDUGOVEČNIJI ROK FESTIVAL: Pobednik Gitarijade snima debi album
Foto: Nebojša Mandić

Počela manifestacija

NAJDUGOVEČNIJI ROK FESTIVAL: Pobednik Gitarijade snima debi album

Pop kultura -

Neko od njih će, poput grupe Galija, koja je svoj prvi uspeh u karijeri imala baš kad je pobedila 1978. u Zaječaru, zakoračiti u svoju muzičku budućnost

Počela je 50. Gitarijada, a do 13. avgusta za nagrade će se takmičiti 12 bendova iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Bugarske.

Neko od njih će, poput grupe Galija, koja je svoj prvi uspeh u karijeri imala baš kad je pobedila 1978. u Zaječaru, zakoračiti u svoju muzičku budućnost.Plasman u polufinale bendovi su obezbedili pobedom na jednoj od šest mini-gitarijada koje su organizovane u šest gradova Srbije, pobedom na nekom od partnerskih festivala u regionu i odlukom žirija.Na velikoj bini sa zvezdama festivala sviraće sastavi Brat (Užice), Klot (Beograd), Logic System Disorder (Banjaluka), Belo u boji (Gornji Milanovac), Disciplinski postupak (Kuršumlija), KBK (Čačak), Nu Ance (Bugarska), Hadži prodane duše (Užice), Zemljotres (Zrenjanin), Rok u ponoć (Bajina Bašta), Dark Sky (Kosovska Mitrovica) i Mamurlook - mešoviti bend iz Varaždina i Beograda.Pobednik jubilarne 50. Gitarijade, odlukom žirija, dobiće kao nagradu snimanje svog prvog albuma.M. C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track