NELE KARAJLIĆ OTKRIO: Nikola TESLA je moj ROĐAK!
Foto: Marina Lopičić I Wikipedia

Porodične veze

NELE KARAJLIĆ OTKRIO: Nikola TESLA je moj ROĐAK!

Pop kultura -

Nele Karajlić, koji priprema muzičko-scenski spektakl "FBI - Dosije Tesla", koji će na drugačiji način prikazati jednog od najvećih umova koje je ova planeta imala, otkrio je Nikola Tesla njegov rođak.

"Imam jednu malu prednost u odnosu na druge istraživaće, a to je činjenica da dobar deo moje familije dolazi iz tog dela sveta. Moja kombinacija je Knin-Grahovo, a njegova Smiljane. Tako da nam nije potreban Fejsbuk da pronađemo familiju. Imao sam dosta podataka od familije. Nisam dugo ni znao da među nama ima ta veza dok pre desetak godina nije sprovedena ona anketa 10 najznačajnijih Srba. Ja sam na broj jedan stavio Ivu Andrića, a na dva Teslu. Odmah me je moja rođaka iz Beograda zvala i rekla: "Kako te nije sramota, rođaka nisi stavio na prvo mesto". Tako sam i saznao. Da sam znao, protežirao bih ga", otkrio je Nele u Jutarnjem programu.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

Nele je pričao i o čemu je reč njegovoj predstavi.

"Sve je pisano u stihu, ne možemo da kažemo da je opera, ali da je predstava sa naglašenim stihom. To je kriminalistička priča. Počeo sam da je pišem pre godimu i po, dve godine. I mislio sam da je to plod moje mašteda je FBA pratio Teslu, ali evo ove ove godine se otkrilo da su to oni zaista i radili. Reč je o policijskom naredniku koji je trebalo da ispita smrt jednog starca. On nije imamo pojma s kim je imao posla, i nije znao da će mu napraviti toliko problema u životu jer su svi bili uvereni da je Tesla mogao da zaustavi Drugi svetski rat", ispričao je Nela.

NELE KARAJLIĆ: Više se i ne sećam zašto sam se svađao s Kustom"Kad sam krenuo da analiziram sve što je pisano o Tesli, čini mi se da on nikada nije prestao da bude dete, a na kraju se bavio golubovima. On je prirodu osećao jako dobro. Za razliku od Ajnštajna, koji je prirodu koristio tako što je cepao atome, Tesla se samo naslonio na prirodu i ukrotio je i upotrebio je za ljudsku dobrobit", rekao je Karajlić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track