ODLAZAK LEGENDE: Umro Džo Koker!
Foto: Reuters

Od raka pluća

ODLAZAK LEGENDE: Umro Džo Koker!

Pop kultura -
Slavni pevač umro je u 70. godini

Slavni pevač Džo Koker umro je danas u 70. godini života posle duge i teške bolesti.

Koker je bolovao od raka pluća.

Njegov agent Beri Maršal potvrdio je da je preminuo od neizlečive bolesti. Beri je rekao da je Džo bio potpuno jedinstven i da će biti "potpuno nemoguće popuniti prazninu koju je ostavio u našim srcima".

Džo Koker, rođen je kao Džon Robert Koker u Šefildu 20. maja 1944.

Muzički karijeru karijeru je započeo u svom rodnom gradiću Šefildu, u Engleskoj, kad je imao tek 15 godina. Njegov prvi sastav bili su The Avengers (u kojima je pevao pod umetničkim imenom Vance Arnold), potom je sarađivao sa sastavom Big Blues, kao i s The Grease Bandom. 1969 pojavljuje se na američkom TV showu Show Eda Salivena.Prvi veliki hit Koker je imao s pesmom "With a Little Help from My Friends", obradom Bitlsa na kojoj je gitaru svirao Džimi Pejdž. Iste godine održao je nastup na legendernom festivalu u Vudstoku.

http://www.youtube.com/watch?v=PyQ2UFuo7E0

Dalje je uspeh postigao obrađivanjem "She Came In Through the Bathroom Window The Beatlesa", i sopstevnim pesmama, izričito uspešnim "Cry Me a River" i "Feelin' Alright". 1970. postiže najveći hit tog dila svoje karijere s pesmom "The Letter s albuma Mad Dogs and Englishmen."

Početkom 1970. problemi s drogom i alkoholom usporavaju mu karijeru, ali u '80. i '90. uspeva da se vrati zahvaljujući nekolicini izrazito uspešnih hitova: Up where We Belong, pesma nagrađena Oskarom, otpevana s Dženifer Vornes za film "Oficir i džentlmen", "You are So Beautiful", "When The Night Comes", "N'oubliez Jamais", "Unchain my heart".

http://www.youtube.com/watch?v=vxPn-9xPDfg
http://www.youtube.com/watch?v=bRzKUVjHkGk

Ovako je 1975. godine glumac Džon Beluši imitirao Džo Kokera. Njih dvojica su zajedno otpevali pesmu "Feelin' All Right".

http://www.youtube.com/watch?v=aZsOyO_lXD8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track