Prikaži najnovije vesti
Prins, Prince Rogers Nelson, foto: Profimedia
Saopštio sud

ONI SU NJEGOVI JEDINI NASLEDNICI: Konačno je odlučeno kome idu Prinsovi milioni

Pop kultura 12

Sudija u Mineapolisu, glavnom gradu američke savezne države Minesote, saopštio je danas da su braća i sestre muzičara Prinsa, preminulog u aprilu 2016. godine, njegovi jedini naslednici.

"Naslednici Prinsove zaostavštine su Omar Bejker, Alfred Džekson, Šeron Nelson, Norin Nelson, Džon Ar Nelson i Tajka Nelson", naveo je sudija i dodao da je Prinsovo bogatstvo procenjeno na oko 300 miliona dolara. Prema zakonu, sudu mogu da se u roku od godinu dana jave treća lica koja smatraju da imaju pravo na Prinsovo naledstvo. Ukoliko se niko ne pojavi u tom periodu, odluka sudije postaje pravnosnažna. Prins nije bio u braku i nema decu, a pre smrti nije ostavio testament. Muzičar je iznenada preminuo 21. aprila prošle godine od prekomerne doze leka protiv bolova na bazi opioida.

OVO O PRINSU NISMO ZNALI: Nekada je bio toliko SIROMAŠAN da je mirisao hranu!

Prins ili "dete iz Mineapolisa" bio je jedan od najvećih muzičara 80-ih i 90-ih godina s hitovima kao što su "Cream" ili "Kiš" u kojima je mešao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit "Purple Rain". Autor je više stotina pesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oskara za originalnu pesmu "Purple Rain" iz istoimenog filma iz 1985. godine.

Foto: AP Foto: AP
Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir