OTKRIVAMO: Amerikanci snimaju seriju o Milevi Marić i Albertu Ajnštajnu
Foto: Profimedia

Peđa Bjelac slučajni partner Džefriju Rašu

OTKRIVAMO: Amerikanci snimaju seriju o Milevi Marić i Albertu Ajnštajnu

Pop kultura -

Oskarovac će tumačiti lik čuvenog naučnika, dok je zvezdi „Harija Potera“ povereno da tumači lik oca njegove prve žene

Nakon angažmana u filmovima „Hari Poter i vatreni pehar“ i „Hronike Narnije“, Peđa Bjelac nedavno je dobio ulogu u seriji o životu Alberta Ajnštajna.Glumac koga je publika zavolela zbog uloge Barona u ostvarenju „Kad porastem, biću Kengur“ jedini je umetnik iz Srbije koji je dobio priliku da zaigra u projektu Foksa i Nacionalne geografije zajedno s dobitnikom Oskara Džefrijem Rašom.

Ron Hauard producentPeđa tumači lik Miloša Marića, oca Mileve Ajnštajn, a ulogu je dobio na kastingu u Pragu, gde će za nekoliko dana i pasti prva klapa.- Sigurno sam dobio posao zato što sam iz Srbije i ne treba tome da se čudimo. Nikad nijednom glumcu s naših prostora nisu ponudili ulogu koja nije stranac. Jednostavno, to nije omalovažavanje i diskriminacija. Logično je da Englezi igraju Engleze. Igram oca Mileve Marić. Ajnštajna igra Džefri Raš, koji će ga, siguran sam, odigrati perfektno. On je jedina svetska zvezda na projektu i, naravno, Ron Hauard kao kreator serije, producent i reditelj prve epizode. Serija je biografska drama i snima se za američku televiziju Foks. Krajem oktobra počinje snimanje i ugovor mi traje do februara - kaže za Kurir Bjelac, koga ćemo uskoro gledati i u novoj seriji „Ubice mog oca“.

Jedina zvezda... Raš je već ušao u ulogu
Jedina zvezda... Raš je već ušao u ulogu

O Milevi tri epizodeRaš će tumačiti Alberta u zrelim godinama, dok će ga kao mladića igrati Džoni Flin. Serija će imati 10 nastavaka, a deo radnje odvijaće se u Novom Sadu i Kaću, gde je živela porodica Marić. Miloš je 1894. pomogao ćerki da se upiše na studije u Cirihu, gde je i upoznala mladog naučnika. Peđin lik se pojavljuje u tri epizode, a serijom će biti razrešena misterija koliko je Mileva pomogla mužu da dobije Nobelovu nagradu.

Činjenice O MILEVI MARIĆ- Rođena je u Titelu, u tadašnjoj Austrougarskoj- Imala je kraću levu nogu zbog greške babice na porođaju- Tri i po godine je bila starija od Alberta- Albert je dobio Nobelovu nagradu 1921. godine- Njihovi sinovi Hans Albert i Eduardo kršteni su kao pravoslavci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track