OTKRIVENA ISTINA POSLE 80 GODINA: Tragedija glumice koju je silovao Klark Gejbl
Foto: Profimedia

Priča o Loreti Jang

OTKRIVENA ISTINA POSLE 80 GODINA: Tragedija glumice koju je silovao Klark Gejbl

Pop kultura -
Par se zbližio tokom snimanja filma, a ubrzo nakon što je film bio gotov, Jangova je otkrila da je trudna i uložila je svu svoju energiju da to i prikrije

Loreta Jang bila je jedna od najleših glumica koje su ikada zakoračile na holivudski set. Preminula je 2000. godine, a sa sobom je odnela i jednu mračnu tajnu.

Godine 1935., glumica je radina na filmu pod nazivom "Zov vetra" sa Klarkom Gejblom, koji je tada imao 34 godine i bio je u drugom braku sa Marijom "Riom" Frenklin Prentis Lukas Lengam. Par se zbližio tokom snimanja filma, a ubrzo nakon što je film bio gotov, Jangova je otkrila da je trudna i uložila je svu svoju energiju da to i prikrije.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Istina o očinstvu postala je javna tek nešto pred njenu smrt, prava priča o okolnostima pod kojima je devojčica začeta tek sada se otkrila.Loreta je bila pobožna i veliki katolik sa jakim osećajem za dobro i loše, tvrdi njena snaja Linda Luis. Prema Lindi istina je otkrivena nakon što su gledale emisiju Larija Kinga u kojoj je silovanje među partnerima bila tema. Tada 85-godišnja Loreta pitala je snaju šta to uopšte znači, a kada joj je snaja objasnila, rekla je:"Ah, to se onda dogodilo između mene i Klarka."

Loreta je prema snajinim rečima, oduvek želela da zaštiti svoju ćerku Džudi, pa je tako posle njene smrrti, cela porodica ćutala o ovoj velikoj tajni. Međutim kada je Džudi umrla 2011. godine, Luis i njen suprug Kris(Džudin sin iz braka koji je imala nakon afere sa Gejblom) odlučili su da ovu priču ispričaju novinarima.Loreta Jang, započela je svoju glumačku karijeru sa 4 godine i bila je jedna od najuspešnijih mladih zvezda Holivuda kada je upoznala Klarka 1935. godine.

Bila je prestrašena pričama koje su joj plasirali roditelji i sveštenik da će otići u pakao, tako da nikada nije ulazila u neke afere sa kolegama na filmu. Međutim, to se promenilo. U vozu na putu nazad za Los Anđeles iz Sijetla, svako od ekipe imao je zasebnu kabinu. Negde na pola puta, Gejbl je ušao u njenu kabinu, a mesec dana kasnije ponižena Loreta bila je u drugom stanju.

Trudnoću je krila od sveta i kada je dobila devojčicu, poslala je telegram Klarku u kom je pisalo: "Prelepa, plavooka devojčica, rođena jutros u 8:15."

Gejbl koji nije upisan kao otac deteta, ignorisao je telegram i nikada se nije umešao u Džudin život.Iako su kružile priče o njenoj aferi sa Klarkom i to je praktično bila javna tajna. Tek kad je Džudi napunila 23 godine, Loreta joj je rekla istinu. Kada je saznala ko joj je otac Gejbl je već preminuo od srčanog udara u 59. godini života.

(Dejli Mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track