OVAKO JE BAD SPENSER GOVORIO PRED SMRT:Činio sam greške sa ženama i prijateljima, ne plašim se smrti
Foto: Profimedia

OVAKO JE BAD SPENSER GOVORIO PRED SMRT:Činio sam greške sa ženama i prijateljima, ne plašim se smrti

Pop kultura -

Poznati italijanski glumac i junak špageti vesterna Bsd Spenser u razgovoru za nemački dnevni list „Die Welt“ podelio je s čitaocima svoja razmišljanja o životu, smrti i sve snažnijoj potrebi za verom.

– U svojoj starijoj dobi imam potrebu za religijom više nego ikada. Imam potrebu za verom. Verujem u Boga i u njegovo spasenje. I molim. A zašto? Zato što sve jasnije vidim kako stvari kojima sam nekada pridavao veliko značenje ne znače ništa. Sport u kom sam hteo da se dokažem, popularnost. Onaj ko se uznosi zbog takvih stvari, tko sledi samo uspeh, slavu, taj je neznalica (idiot) – rekao je 86-godišnji italijanski glumac.

NAPUSTIO NAS JOŠ JEDAN HEROJ: Preminuo Bad Spenser

Bad Spenser, pravog imena Karlo Pedersoli, u zanimljivom je razgovoru priznao kako je u životu činio i mnoge greške, i kako nije bio svetac. To je, nažalost, shvatio tek kasnije:– Učinio sam mnoge greške. Sa ženama, prijateljima… Zablude i gluposti. Sada, sa 86 godina, stvari vidim u drugačijem svetlu. Život me naučio da postoje neke važnije stvari.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Premda u poodmakloj dobi, „strast za životom“ sve je snažnija, ali straha od smrti nema:– Kako dani prolaze, sam posvećeniji životu, ali ne plašim se smrti. Verujem kako se zapravo ne umire, i da će naša duša živeti nakon što napusti ovu zemlju. Zapravo, uveren sam kako se život nastavlja. Stoga sve promatram s velikom smirenošću. Život nije u našim rukama. Pre ili kasnije pojavićemo se pred nebeskim Ocem.Razgovor prepun šaljivih dosetki završio je u jednakom tonu. Na pitanje s kim bi podelio svoj posljednji obrok i šta bi poslednje želeo da pojede, Spenser odgovara:

– Špagete – s Isusom Hristom.

(Bitno.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track