OVAKO JE GOVORIO BATA ŽIVOJINOVIĆ: Nisam to što sam radio, običan sam, normalan čovek!
Foto: Dragana Udovičić

Odlazak velikog glumca

OVAKO JE GOVORIO BATA ŽIVOJINOVIĆ: Nisam to što sam radio, običan sam, normalan čovek!

Pop kultura -

Velimir Bata Živojinović preminuo je u 82. godini posle duge bolesti, a iza njega je ostalo više od 340 filmova i TV serija, i teško je nabrojati sve uloge: “Bitka na Neretvi”, “Partizanska eskadrila”, “U raljama života”, “Šećernu vodicu”, “Balkan ekspres”, “Kako je propao rokenrol”, “Igmanski marš”, “Naivko”, “Most”, TV serije “Sivi dom”, “Građani sela Luga”, “Priče iz radionice”, “Bolji život”, “Srećni ljudi”...

"Ljudi se često poistovećuju sa onim što su uradili, a to je, prema mom mišljenju, veoma opasno po zdravlje. Nisam to što sam radio... Običan sam, normalan čovek. Radio sam svoj posao, izvodio glumačke radove, ništa drugo. Nisam živeo tuđe živote, svojim sam bio zadovoljan. Polovinu filmova u kojima sam glumio nisam ni gledao. I, pravo da vam kažem, dosta toga jedva da je i vredno pomena", rekao je u

Živojinović je dan od retkih koji nikada nije bio sujeta.

"Iz kuće sam nedavno izbacio tri kamiona knjiga snimanja, scenarija, rekvizita... Kao i većina glumaca, skupljao sam rekvizite iz svojih filmova - uglavnom obuću - i imao ogroman fudus opanaka, čizama, cokula, cipela… Od toga je cela kuća smrdela. Na kraju sam sve pobacao", rekao je jednom interviju Danu.

U poslednjem intervujuu koji je dao za kurir Velimir Bata Živojinović (82) i nije prestao da se šali ni onda kad mu je najteže, a najsrećniji je bio kad vreme provodi sa svojim najmilijima.

"Dobro se osećam, ide nabolje. Pomirio sam se s tim što nemam nogu, ostao sam živ - kaže velikan srpskog glumišta za naš list".

Foto Dragana Udovičić
Foto Dragana Udovičić

lupiga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track