Zavodnik bez premca: Glumac koji je spavao sa više od 1.000 žena

Lorens od Arabije

Zavodnik bez premca: Glumac koji je spavao sa više od 1.000 žena

Pop kultura -
Piter O' Tul važio je za sjajnog glumca sklonom piću, ali mnogi ne znaju koliki je osvajač žena bio

Glumac Piter O' Tul, poznatiji i kao Lorens od Arabije, bio je poznat u jednakoj meri po svojim alkoholnim navikama kao i ulogama, a posebno je bio popularan među ženama.

Početkom 1960-ih godina, jedan njegov prijatelj se kladio sa njim u 150 dolara da mu neće uspeti da spava sa tri seks bombe tog vremena: Dijanom Dors, Džejn Mensfield i Anitom Ekberg. Nije sigurno koliko mu je trebalo, ali je dobio opkladu. U jednoj biografiji ovog glumca ističe se vrlo zanimljiv podatak - da je navodno spavao sa 1.033 žena, kao i Don Žuan.

Sa damama je počeo da se druži vrlo rano. Tako je 1945. godine, kao 13-godišnjak, izgubio nevinost s prsatom španskom udovicom i striptizetom, koja ga je, iako je bila u 50-godinama, tokom pet meseci svakodnevno učila svim seksualnim trikovima koji postoje. Njihova romansa se završila kad je striptizeta pitala bi li se uključio u seks u troje s jednim klijentom koji je bio spreman da plati za to iskustvo.

Kasnije je bio sa mnogim ženama. Kružile su priče i da je osam godina bio u vezi sa ekstrovertnom mlađom sestrom kraljice Elizabete II, princezom Margaretom. Nakon jednog putovanja u privatnu vilu u Maroku, O'Tul je navodno ispričao prijatelju kako se s princezom kupao u divovskoj kadi koja je bila napunjena mirisnom vodom na čijoj površini su plutali cvetovi i rekao: "Sledeća tri dana mirisao sam poput preterano namirisane kurve".

Tokom snimanja filma 'Lorens od Arabije' 1961. godine, nakon jedne žurke u Španiji, završio je sa modelom i modnom ikonom, Ejpril Ešli za koju u prvi tren nije znao da je transrodna osoba. Ešli je naknadno izjavila da mu je u jednom trenutku blizu vrhunca šapnula da je rođena kao dečak, ali da u tom momentu piteru to uopšte nije bilo važno.

Ejpril Ešli, Foto: Profimedia
Ejpril Ešli, Foto: Profimedia

Sa Odri Hepbern na snimanju filma (drugi zdesna), Foto: Profimedia
Sa Odri Hepbern na snimanju filma (drugi zdesna), Foto: Profimedia

Bio je i sa Odri Hepbern, Elizabet Tejlor čiji muž Ričard Barton mu je bio omiljeni drug za opijanje. Ava Gardner mu je rekla da je deset puta bolji ljubavnik od Klarka Gejbla, ali da nije ni blizu Robertu Mičamu. 1964. godine Ava je spavala u troje sa O'Tulom i Bartonom. Rekla je da u njoj plamti vatra koju mogu ugasiti samo dvojica jakih muškaraca, Velšanin i Irac. O'Tul je posle izjavio da su zaista bila potrebna njih dvojica da je zadovolje.

Ava Gardner, Foto: Profimedia
Ava Gardner, Foto: Profimedia

Nakon kraja 20-godišnjeg braka sa Lorensom Olivijeom, tešio je Vivijan Li, i nastavio je povremenu vezu s njom sve do njene smrti 1967. kad je umrla od tuberkuloze.

Poznati glumac je umro 2013. godine u 81. godini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track