POČAST GLUMCIMA: Predstavljene marke 8 legendi
Foto: Fonet

Svečanost u Ateljeu 212

POČAST GLUMCIMA: Predstavljene marke 8 legendi

Pop kultura -

Na njima su portreti Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Bekima Fehmijua, Nikole Simića, Ružice Sokić, Marije Crnobori, Olivere Marković i Vlastimira Đuze Stojiljkovića

U Ateljeu 212 u Beogradu juče je predstavljeno osam novih poštanskih markica s likovima velikana srpskog i jugoslovenskog glumišta koje je izdala „Pošta Srbije“.Na markicama su glumci Dragan Nikolić, Bora Todorović, Bekim Fehmiju, Nikola Simić i Vlastimir Đuza Stojiljković, kao i glumice Ružica Sokić, Marija Crnobori i Olivera Marković.- Gaga Nikolić je legendarni glumac naše umetnosti, okarakterisan kao šmeker. Kad pomislim na njega, imam dvostruka osećanja - ljudsku ozarenost, jer je bio voljen i duhovit čovek, koji nije mistifikovao svoju popularnost, i s druge strane osećam tugu, jer ga nema u Taliji, na Krstu, na Adi. Lepo izgleda na markici, ali meni se uvek čini da je on živ - rekao je Feđa Stojanović.Đuza nadživeo VlastimiraMarkicu je dobio i njegov najbolji prijatelj Bora Todorović, a na predstavljaju su pročitani delovi iz autobiografije njegove sestre Mire Stupice „Šaka soli“.

Glumica Renata Ulmanski je govorila o Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću.- Đuza je bio šarmer, društven i duhovit, a Vlastimir melanholik i samotnjak. Kad je umro Đuza, ja ne znam, a Vlastimir je umro je 17. juna 2015. godine - rekla je Renata.Direktorka „Pošte Srbije“ Mira Petrović rekla je da poštanske marke s likovima glumaca i glumica pružaju mogućnost mladim generacijama da se „upoznaju sa značajnim ljudima srpskog glumišta“.- Mnogo sam provela u Ateljeu 212. Zahvalna sam na prilici da učestvujem u ovoj akciji - navela je Mira Petrović.Sedma serija u prodaji„Pošta Srbije“ u nekoliko serija objavljivala je markice s likovima glumaca iz Srbije u serijama „Poznati srpski glumci“ (2003), „Velikani srpskog glumišta“ (2005, 2007, 2009, 2011, 2013, 2017), kao i „Znameniti srpski reditelji“ (2015) i povodom 50. godina Bitefa izdate su marke s likovima Mire Trailović i Jovana Ćirilova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track