Pogledajte šta je Dž.K.Rouling odgovorila srpskom fanu na pitanje zašto je Dambldor gej
Foto: Profimedia

Tviter prepiska

Pogledajte šta je Dž.K.Rouling odgovorila srpskom fanu na pitanje zašto je Dambldor gej

Pop kultura -
Hvala Vam puno što ste napisali Harija Potera. Zanima me zašto je Dambldor gej, pošto mi on nikada nije izgleda tako, upitala je Ana Kočović

Autorka serijala o Hariju Poteru Džoana K. Rouling, na Tviteru je napisala jednoj devojci iz Srbije šta misli o muškarcima homoseksualnog opredeljenja.

Iako ima nalog na Tviteru, autorka Harija Potera Džoana Rouling nema mnogo vremena da se dopisuje sa fanovima, pa je tako u poslednjih 6 godina razmenila je tek nekoliko stotina tvitova. Međutim, pre neki dan je odgovorila jednoj devojci iz Srbije koja joj je postavila sledeće pitanje:

"Hvala Vam puno što ste napisali Harija Potera. Zanima me zašto je Dambldor gej, pošto mi on nikada nije izgleda tako?"

Roulingova je kratko odgovorila: "Možda zato što gej ljudi izgledaju kao….ljudi?"

Povodom seksualnog opredeljenja svog lika iz knjige, Džoana je još napisala: "Nije nikakva novost da muškarac koji je istovremeno divan i hrabar, može biti zaljubljen u drugog muškarca. Na kraju krajeva, on je moj lik i imam pravo da kažem o njemu sve to što sam rekla."

Na njen tvit, Ana Kocović je odgovorila: "Sjajan odgovor. Da, potpuno ste u pravu." Ovo nije prvi put da Džoana objašnjava fanovima Harija Potera Dambldorovu seksualnost kao i svoje stavove povodom toga."

(Independet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track