POLA GODINE OD ODLASKA GLUMAČKE LEGENDE: Bez Gage je šest meseci kao večnost
Foto: Beta

Tužno

POLA GODINE OD ODLASKA GLUMAČKE LEGENDE: Bez Gage je šest meseci kao večnost

Pop kultura -

Pomen glumcu na Novom groblju protekao uz suze njegove voljene Milene Dravić, u prisustvu najbliže porodice, kolega i venčane kume, glumice Seke Sablić

Voljenom glumcu i čuvenom beogradskom šmekeru Draganu Gagi Nikoliću, koji je preminuo u 72. godini nakon duge borbe sa opakom bolešću, juče je održan polugodišnji pomen na Novom groblju u Beogradu.

Neutešni... Milena i njeni najbliži
Neutešni... Milena i njeni najbliži

Neutešna supruga Milena u pratnji bratanice Verice, koju su Gaga i ona voleli kao ćerku, Radeta i Ive, došli su do njegove večne kuće da polože cveće. Milena je nosila bele ruže, a baš u tom trenutku krenuo je jak pljusak. Milenu je od kiše štitio slamnati šešir, a kako naš narod kaže, dešava se da se nebo otvori kad na drugi svet ode neki dobar čovek. Milena je prišla da pomiluje svog Gagu. Iako su pojedini mediji pisali da se otežano kreće, glumica je hodala bez pomoći drugih. Nakon pet minuta samo se prekrstila i otišla do taksija, koji ju je odvezao do crkve da upali sveću za svog supruga.

Kolege iz Ateljea... Milan i Seka
Kolege iz Ateljea... Milan i Seka

Na Draganov grob 20 minuta kasnije stigla je i glumica Seka Sablić, kuma Milene Dravić i Dragana Nikolića. Ona se od letnje kiše koja je padala štitila kabanicom, a na grobu je već stajao Milan Caci Mihailović. Seka je prišla da pomiluje još jednom spomenik svom kolegi, on je na njen nagovor i postao član Ateljea 212, kad je dobio otkaz u pozorištu „Boško Buha“. Od kolega smo još videli i Dragana Bjelogrlića, koji je došao da oda počast kolegi, i koji mu je pomogao pristavši da igra u njegovom rediteljskom prvencu, kultnom filmu „Montevideo, bog te video“.

Podrška... Dragan Bjelogrlić
Podrška... Dragan Bjelogrlić

Nikolićev grob svakodnevno obilaze poštovaoci njegovog lika i dela, donose cveće i pale sveće za pokoj njegove duše. Dragan Nikolić preminuo je 11. marta u na VMA, a u godini za njim otišlo je još sedam glumaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track