(FOTO) POSLE 23 GODINE U SARAJEVU: Pogledajte, Nele Karajlić prvi put od rata u rodnom gradu!
Foto: Klix

Na Jahorini promovisao Fajront iz Sarajeva

(FOTO) POSLE 23 GODINE U SARAJEVU: Pogledajte, Nele Karajlić prvi put od rata u rodnom gradu!

Pop kultura -
Muzičar je prisustvovao jednoj zabavi u centru grada, koju je osiguravao veliki broj pripadnika policije

Nele Karajlić prvi put od rata na prostorima bivše Jugoslavije posetio je Sarajevo, svoj rodni grad. Posle više do dvadeset godina, muzičar, glumac, a odnedavno i pisac, vratio se u rodni grad gde se kratko zadržao, a potom i otišao.

Pretpostavke su da je prisustvovao jednoj zabavi. Nekoliko policijskih patrola osigurava prostor oko konobe Luka u ulici Tabašnica gde prvi put nakon rata stigao Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić. Mesto na kojem je boravio osiguravao je veliki broj pripadnika policije.

Ispred konobe u Sarajevu bio je primetan veliki broj policajaca koji su obezbeđivali boravak Karajlića u tom gradu. Karajlić je verovatno došao u posetu svojim prijateljima koji žive u Sarajevu.

Nele je Sarajevo napustio nekoliko dana pred početak opsade grada. Zvanično, nikada nakon odlaska, nije se vraćao pa je ovaj njegov dolazak prvi nakon nešto manje od 23 godine. On je juče na Jahorini promovirao svoju knjigu "Fajront u Sarajevu".

"Žao mi je samo što je 1990. godine propao moj i projekat moje nadrealističke 'raje' da sprečimo rat u BiH", kazao je Karajlić tokom promocije knjige.

"Rođen sam u Sarajevu i ako se moram odseliti, jedino što mogu učiniti ljudi koji su me isterali iz mog rodnog grada, jedina prilika koju mi oni mogu pružiti je da izaberem drugi grad. Proteran sam jer sam uvidro da je 199.999 osoba iste vere ili bilo čega drugog, napustilo grad na isti način'', tvrdio je Nele u dokumentarcu, a potom zaključio:

''Ako 200.000 Srba odluči vratiti se u Sarajevo, recimo 2. novembra 2021. godine, biću njihov lider. Mislim da je to grad u kojem Srbi moraju da živeti. Ali nažalost, to nije moguće. Sarajevo je fikcija, ideja u utopiji. Sjajna ideja, ali je nažalost propala''.

http://www.youtube.com/watch?v=2JCvqCqIGYA

Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track