POSVETIO IM JE ŽIVOT, A ONI SU GA NAPALI Rašu Popova OPLJAČKALI maloletnici, ovako im je OPROSTIO

Život je posvetio deci

POSVETIO IM JE ŽIVOT, A ONI SU GA NAPALI Rašu Popova OPLJAČKALI maloletnici, ovako im je OPROSTIO

Pop kultura -

Raša Popov, srpski književnik, dugogodišnji televizijski novinar, zvezda dečje televizijske emisije “Fore i fazoni”, koji je preminuo sinoć u 84. godini života.

On je krajem oktobra 2014. godine bio žrtva maloletne braće koja su ga sačekala ispred ulaza u zgradu na Paliluli i zahtevali od njega da im da novac.

Rašao je posle tog incidenta rekao da su mu ostale traume, ali nije nijednog trenutka želeo da okrivljuje decu koja su u to vreme imala 10 i 11 godina."Dečaci me nisu prebili, već su samo pokušali da me opljačkaju i nasilno upadnu u moj stan. Kako god, to je bilo traumatično iskustvo za mene, i nekoliko meseci posle toga sam imao traume… Možda ih još imam", rekao je tada Raša.

Popov, koji je posle ovog napada dugo imao traume, nije krio radost što je Ivan N. uspeo da se vrati na pravi put.

"Drago mi je što je on sada dobar đak, video sam ja da su to inteligentni mladići. Ne bih voleo da ga vidim, jer ne volim da obnavljam to traumatično iskustvo. Nekoliko meseci sam zbog tog događaja bio konstantno u strahu. Ipak, ponavljam, deca nisu kriva zbog nasilničkog ponašanja, oni su samo oruđe u rukama svojih roditelja", rekao je Popov.

Zanimljivo je da je jedan od dečaka nasilnika kasnije proglašen je za jednog od najboljih đaka u razredu koji pohađa, u školi koja pripada Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu.

EPK/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track