(VIDEO) ČUVAO GA FRIZER IZ HAMBURGA: Pramen kose Džona Lenona na aukciji dostigao 12.000 dolara
Foto: Twitter/screenshot

Aukcija će trajati još 11 dana

(VIDEO) ČUVAO GA FRIZER IZ HAMBURGA: Pramen kose Džona Lenona na aukciji dostigao 12.000 dolara

Pop kultura -
Pramen legendarnog muzičara megapopularne grupe Bitlsi, Džona Lenona, već je na aukciji dostigao cenu od 12.000 dolara, a aukcija će trajati još 11 dana.

Source: Lock of Lennon's hair set for auction by ReutersNews on Rumble

Pramen kose dužine desetak centimetara čuvao je frizer iz Hamburga, Klaus Baruk, koji je frizirao Lenona pre njegove uloge Gripvida u mračnoj komediji "How I Won the War".

Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

Iz aukcijske kuće "Heritage Auctions", koja organizuje ovu aukciju, kažu da je pramen bilo u kolekciji originalnog vlasnika već 50 godina.

"Po našim saznanjima, ovo je najveći pramen Lenonove kose koji je ikad bio na aukciji", rekli su iz aukcijske kuće i opisali ovu aukciju kao "retku i važnu priliku".

Uz pramen Lenonove kose kupac će dobiti i poster filma sa potpisom: "John Lennon/ oh yes".

Aukcija će trajati do 20. februara.

Source: John Lennon's guitar expected to fetch $1 million by Reuters on Rumble

Novembra prošle godine Lenonova "Gibson" akustična gitara, koja je pronađena posle 50 godina, prodata je za 2,4 miliona dolara. Ova gitara bila je omiljena gitara Džona Lenona, koju je koristio da napiše desetak pesama, uključujući i "She Loves You" i "I Want to Hold Your Hand". Izgubio ju je decembra 1963. godine.

Source: John Lennon's sketches up for auction by Reuters on Rumble

Juna 2014. godine kolekcija njegovih radova prodata je za 2.9 miliona dolara, a 2011. godine belo odelo koje je nosio na fotografiji za album "Abbey Road", prodato je za 46.000 dolara. Iste godine prodat je Lenonov zub za 31.200 dolara.

(The Telegraph)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track