PREMIJERA DNEVNIKA MAŠINOVOĐE: Film sa dušom u trci za Oskara
Foto: Damir Dervišagić

Premijera dnevnika mašinovođe

PREMIJERA DNEVNIKA MAŠINOVOĐE: Film sa dušom u trci za Oskara

Pop kultura -

Nakon odličnog prijema na festivalima, srpski kandidat za Oskara, „Dnevnik mašinovođe“ Miloša Radovića, napokon je premijerno stigao sinoć pred beogradsku publiku u Sava centru.

„Film sa dušom“, kako ga naziva glavni glumac i producent Lazar Ristovski, crnohumorna priča o životu mašinovođa, nevinih ubica koji na svojoj savesti nose desetine života, ganuo je gledaoce.

- Spremanje za ovu ulogu imalo je već životnu pripremu jer je moj otac bio železničar. Bilo je teško preneti sve, emitovati tu ljubav koju oni imaju bez obzira na to šta im se događa... Dakle, emitovati ljubav prema onima koji su ti zgazili nekog bliskog i kojima si ti zgazio nekog. Jako je teško, ali oni uspevaju.

Značilo mi je kad sam nakon projekcije pričao s mašinovođama koji su gledali film. Plakali su. Zahvaljivali su nam što smo skrenuli pažnju na njihovu profesiju, koju mnogi uzimaju zdravo za gotovo - rekao je Ristovski i dodao:- Mislim da bi i moj otac bio srećan, ovim sam mu se odužio na neki način.

Film „Dnevnik mašinoviđe“ sinoć gledali i Siniša Kovačević, Radoš Bajić, Gordan Kičić, Milovan Vitezović, Olivera Viktorović, Olja Karleuša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track