PREMIJERA SMRDLJIVE BAJKE: Veliki povratak Žarka Lauševića
Foto: Damir Dervišagić

Svečano u Sava centru

PREMIJERA SMRDLJIVE BAJKE: Veliki povratak Žarka Lauševića

Pop kultura -
Crvenim tepihom prošetala Jelena Đokić, dok je zvezda filma ipak odlučio da zaobiđe svečani ulazak i priključi se kolegama pred početak filma

Nakon više od 15 godina publika je sinoć u Sava centru napokon dočekala da na velikom platnu vidi glumca Žarka Lauševića, i to premijerno u filmu „Smrdljiva bajka“.

Crvenim tepihom prošetala je glavna glumica Jelena Đokić u pratnji kolege i supruga Svetozara Cvetkovića, dok je Laušević ipak odlučio da zaobiđe svečani ulazak i priključi im se pred početak filma.

- Nadam se da će film proći dobro. Odgovornost za ulogu je velika. Ovakve priče i bajke upravo se dešavaju u Srbiji - rekao je glumac hitro ulazeći u salu.

Žarko Laušević
Žarko Laušević

Vuk Drašković
Vuk Drašković

Isidora Minić, Milica Mihailović i Srdan Golubović
Isidora Minić, Milica Mihailović i Srdan Golubović

Među mnogobrojnom publikom koja je došla da prva pogleda film scenariste i reditelja Miroslava Momčilovića bile su slavne glumice Seka Sablić i Milena Dravić, reditelji Srdan Golubović i Gorčin Stojanović, glumica Borka Tomović, pisac i političar Vuk Drašković...

Miroslav Momčilović
Miroslav Momčilović

Oduševljeni gledaoci dugim aplauzom i ovacijama pozdravili su celokupnu ekipu „Smrdljive bajke“, koja se s bine poklonila po završetku filma.Inspiraciju za ovu priču autor je našao posmatrajući par beskućnika iz svog komšiluka, muškarca i ženu, kako se drže za ruke. Dva junaka, antiheroja, ponižena, osuđena, odbačena od svih, i njihovu ljubavnu priču maestralno su odigrali Jelena Đokić i Laušević, kome je ovo bio prvi put da je odgledao film.- „Smrdljivom bajkom“ nećemo postići mnogo za beskućnike. Možda će ih ljudi gledati drugim očima - istakao je ranije glumac.

Svetozar Cvetković i Jelena Đokić
Svetozar Cvetković i Jelena Đokić

Posle beogradske slede i svečane premijere u drugim većim gradovima Srbije i Crne Gore, a od danas film će se naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Nebojša Ilić i Miloš Samolov
Nebojša Ilić i Miloš Samolov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track