PRINSOVE EKSCENTRIČNE TAJNE: Bio član Jehovinih svedoka, nije verovao u vreme i...
Foto: Profimedia

Misterije

PRINSOVE EKSCENTRIČNE TAJNE: Bio član Jehovinih svedoka, nije verovao u vreme i...

Pop kultura -

Prins je rođen 1958. godine u Minnesoti, a iako je rano postao slavan, o njegovom životu se ne zna puno.

Ekscentrične promene imena, neobični nastupi i jedinstven izgled samo su doprineli "mitovima" o ovom pevaču. Ali, možda najviše iznenađuje što su neke od priča zapravo istinite.

Negovao je imidž misteriozne zvezde, koju su fanovi veoma poštovali. Retko je davao intervjue, što je ostavilo velik prostor za razne tračeve i glasine, a čak je i sam Prins priznao da je u mnogim prilikama zadirkivao novinare krivim ili nepotpunim informacijama jer je hteo da se fokusiraju na muziku.

1. Nije spavao - istina

Prins je bio opsednut muzikom i stalno je radio. Izdao je čak 39 albuma, ne uključujući kompilacije. Bio je toliko predan radu da je ponekad ostajao budan danima kako bi se u potpunosti posvetio muzici. U intervjuu 1985. godine rekao je kako ne zna osobu koja može izdržati bez spavanja koliko i on, i da je muzika ono što ga drži budnim.

OPROŠTAJ OD POP IKONE: Princ kremiran u tajnosti

2. Bio je pripadnik Jehovinih svedoka - istina

Lari Grejem, Prinsov prijatelj i mentor, upoznao ga je sa Jehovinim svedocima 2001. godine. Prins je odlazio na sastanke Jehovinih svedoka i, kao i ostali pripadnici, odlazio je od vrata do vrata i propovedao.

3. Nije verovao u vreme - istina

Možda zvuči kao mit, ali Prins je u više navrata objasnio teoriju da je vreme zapravo trik. U intervjuu za holandsku televiziju 1999. godine rekao je da je počeo istraživati tu ideju još 1984. godine. Objasnio je da su ljudi definisali vreme, ali kako on nije obeležavao rođendane niti pratio datume, verovao je da on ima jedinstven doživljaj vremena.

ONA ĆE NASLEDITI PRINCOVIH 800 MILIONA DOLARA: Bogatstvo dobija prostitutka i zavisnica

4. Operisao je kuk - nejasno

Uz visoke pete i šarenu odeću, štapovi za hodanje bili su deo Prinsovog imidža od početka 90-ih godina. Ali, 2005. godine počele su da kruže glasine da je to zbog problema sa kukom. Šuškalo se da zvezda planira operaciju, ali nakon što se pridružio Jehovinim svedocima odbio je da ide na zamenu kuka jer mu vera nije dozvoljavala transfuziju. Drugi su opovrgavali ove glasine, ali kako Prins nije dao zvaničnu izjavu, ovaj trač ostaje nejasan.

5. Enterijer njegove kuće bio je ljubičast - najverovatnije istina

Ljubičasta boja Prinsov je zaštitni znak. Nakon njegove smrti, Nijagarini vodopadi osvanuli su u ljubičastoj boji kako bi odali počast muzičaru.

Prins je navodno i enterijer svog doma okrečio u ljubičasto. Ova priča pojavila se 2006. godine kada je Karlos Buzer, koji mu je iznajmio kuću u Los Anđelesu, tužio Prinsa jer je "zidove kuće ukrasio ljubičastim prugama i simbolima ljubavi". Ali, tužba je odbačena.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track