PRINS ŽIVEO U BOLOVIMA: Hteo na lečenje zbog zavisnosti od lekova
Foto: FoNet/AP

Smrt pevača

PRINS ŽIVEO U BOLOVIMA: Hteo na lečenje zbog zavisnosti od lekova

Pop kultura -

Američki muzičar Prins, koji je iznenada preminuo 21. aprila u svom domu u Mineapolisu, pokušao je pre smrti da se obrati lekarima zbog zavisnosti od lekova protiv bolova.

Advokat Vilijam Mozi izjavio je da su Prinsovi saradnici stupili u kontakt s lekarom Hauardom Kornfeldom 20. aprila, dan pre njegove smrti. Mozi, koji je pravni zastupnik porodice Kornfeld, rekao je da lekar nije mogao odmah da primi muzičara zbog čega je poslao svog sina Endrua da s Prinsom razgovara o lečenju.

Prema njegovim rečima, Endru Kornfeld je taj koji je zvao hitnu pomoć i policiju pošto je pronašao Prinsa u nesvesnom stanju u liftu rezidencije. Izvori bliski istrazi o okolnostima Prinsove smrti rekli su agenciji AP da policija istražuje mogućnost predoziranja od lekova protiv bolova na bazi opijata.

Američki sajt TMZ, koji je prvi objavio vest o Prinsovoj smrti, naveo je da je šest dana pre smrti Prins hospitalizovan zbog navodne prekomerne doze veoma snažnog leka protiv bolova na bazi oksidona koji važi za opioidni analgetik. Rezultati obdukcije očekuju se za nekoliko nedelje.

Prins (57) bio je jedan od najvećih muzičara 80-ih i 90-ih godina, s hitovima kao što su "Cream" i "Kiss". Mnogi smatraju da je njegov najveći hit "Purple Rain", za kojeg je dobio Oskara za originalnu pesmu u istoimenom filmu iz 1985. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track