PRISUSTVOVALA SAM SOPSTVENOJ SMRTI: Holivudska glumica izašla iz zatvora
Foto: Youtube Printscreen

Pijana izazvala saobraćajku

PRISUSTVOVALA SAM SOPSTVENOJ SMRTI: Holivudska glumica izašla iz zatvora

Pop kultura -

Američka glumica Ejmi Lokan koja je devedesetih bila zvezda serije „Melrouz Plejs“, govorila je o danima koje je provela u zatvoru i borbi koju proživljava nakon što ju je napustio bivši suprug, a prijatelji su joj okrenuli leđa.

Lokanova je bila osuđena na tri godine zatvora jer je u pijanom stanju izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula šezdesetogodišnja Helen Siman u Nju Džerziju 2010. godine, a njen suprug Fred je bio teško povređen.

Četrdesetpetogodišnja glumica puštena je iz zatvora 2015. godine nakon što je odslužila dve i po godine kazne. Sudija ju je oslobodio daljeg izdržavanja kazne prošle nedelje iako se porodica stradale žene žalila na odluku i skraćivanje zatvorske kazne.

Samo pet dana nakon što je izašla iz zatvora suprug Mark Bovenajer predao joj je papire za razvod. Još uvek nije sposobna da vozi sama, a trenutno živi u Nju Džersiju gde odlazi na anonimne sastanke alkoholičara jednom nedeljno.

U sredu je u svom prvom intervjuu rekla da su joj gotovo svi okrenuli leđa nakon incidenta.

“Boravak u zatvoru je dehumanizirajuća stvar. To je kao da ste svedok sopstvene smrti. Ljudi prvo šalju pisma, a onda potpuno nestanu kao da nikada nisu ni postojali u vašim životima. Svaki put nakon poseta mojih ćerki pretraživali su me ispočetka, skidali golu, morala sam da čučim i kašljem“, priznala je.

Deo javnosti je 2013. godine bio ogorčen prilikom izricanja kazne smatrajući da joj je sudija popustio zbog slave jer je najmanja zatvorska kazna za takvo delo minimum pet godina zatvora. Ipak, sudija je tada objasnio da je popustio zbog njenih bolesnih ćerki koje su tada imale četiri i šest godina.

Premda je u poslednje vreme dobila nekoliko glumačkih ponuda, Lokan kaže da je sada fokusirana nato da ponovo dobije starateljstvo nad ćerkama. Osim toga, pomaže ženama da se vrate u normalan život nakon zatvorske kazne.

U zatvoru se tuširala sa još 90 žena, a svu poštu su pregledali čuvari. Protiv depresije se u zatvoru borila čitanjem i pomaganjem drugim zatvorenicima u borbi sa alkoholizmom.

bulevar.b92.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track