PRVI REGIONALNI BEND: Evo kako je došlo do saradnje Petra Živkovića i benda The Last Location
Foto: PR

Sarajevo-Novi Sad

PRVI REGIONALNI BEND: Evo kako je došlo do saradnje Petra Živkovića i benda The Last Location

Pop kultura -
Sarajevski bend The Last Location od nedavno je po svom postao i regionalni jer mu se pridružio i sjajan momak iz Novog Sada.

Do njihove saradnje došlo je na vrlo zanimljiv način, slučajnim upoznavanjem na jednom takmičenju da bi nakon nekoliko godina shvatili da su odlični zajedno. Kako je sve to teklo objasnio nam je Petar Živković, momak koji je od nedavno novi lead vokal ovog benda.

"Sa bendom The Last Location upoznao sam se prvi put još davne 2009. godine kada sam došao u Sarajevo na takmičenje "Rat Bendova" sa svojim tadašnjim bendom. Sprijateljili smo sve već posle prve emisije i nastavili da se družimo i nakon završetka takmičenja. Prošlo je nekoliko godina i bend u kom sam bio se razilazi, prosto zbog različitih afiniteta i očekivanja, različitog pravca u kome je svaki član pojedinačno hteo da ide", započeo je svoju priču Petar a onda otkrio kako je započeo saradnju sa ovim Sarajevskim bendom.

"Prošle godine u septembru dobio sam zvaničan poziv od benda The Last Location da idem sa njima na kratak tour u Italiju, u sklopu kojeg bi svirali i na međunarodnom festivalu u Milanu. Već na prvim probama kockice su počele da se slažu. Meni se svidela muzika i taj novi pravac kojim su krenuli, a njima se svidela moja interpretacija pesama i to nešto novo što sam uneo u njih. Nakon uspešne turneje gde smo se odlično pokazali i privukli interesovanje predsavnika nekih drugih festivala, pa čak i bili gosti na dodeli MTV nagrada koja se u to vreme održavala u Milanu, odlučili smo da nastavimo, to jest ozvaničimo saradnju i završimo album sa mnom u ulozi lead vocala."

Momci se spremaju da sredinom februara počnu sa snimanjem novog albuma a na pripremama se radi već odavno.

"Počeli smo odmah da se bavimo pravljenjem novog materijala, rearanžiranjem nekih starih pesama koje nisu do tad bile snimljene. Probe su bile danonoćne, apsolutno smo bili posvećeni radu na tom materijalu i radili na tome da to bude do sad najbolje što je svako od nas napravio. Rešili smo da pored našeg jezika takođe snimimo i materijal na Engleskom. Ostvarili smo saradnju sa francuskim producentom Dinom Siriusem koji će raditi produkciju (između ostalih producirao ZAZ, Jason Derula i Hardwella) i prvi singl koji ćemo snimiti u Parizu kod njega u studiu biće pesma Callin’ My Name. Što se tiče albuma koji spremamo za ovaj naš region snimanje počinje za nekoliko dana u Sarajevu u studiu „Long Play“ kod Mahira Sarihodžića (inače poznatog po radu sa Dinom Merlinom). Mnogo smo radili na progresiji zvuka i aranžmana, kombinovali smo retro sa modernim tako da će zvuk biti vrlo osvežavajući i nešto potpuno novo. Drago nam je da naša saradnja povezuje region kroz muziku i radujemo se koncertima po celoj regiji, a i šire", zaključio je Petar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track