REMEK-DELO IZBRISANO ZBOG SAHRANE: Batin Radovan Treći zauvek nestao zbog Tita
Foto: Profimedia I Kurir

Nesvakidašnji potez

REMEK-DELO IZBRISANO ZBOG SAHRANE: Batin Radovan Treći zauvek nestao zbog Tita

Pop kultura -

Velimir Bata Živojinović, koji će danas biti sahranjen u Aleji velikana na Novom groblju, odigrao je više od 350 uloga u filmu i TV serijama, a među njima je i uloga Radovana Trećeg.

Junaka istoimene drame Dušana Kovačeviča Bata je igrao u seriji "Čardak ni na nebu ni na zemlji", ali je ovaj materijal trajno izbrisan.

Milena Dravić je, prisećajući se uloga koje je igrala sa Batom, otkrila je da ta serija zauvek nestala.

"Zajedno smo radili i ogromnu televizijsku seriju "Radovan III" po tekstu Dušana Kovačevića koja nikada nije prikazana. U Ateljeu se paralelno igrala ta predstava sa Zoranom Radmilovićem, međutim, televizija je donela odluku da glumačka podela u seriji bude potpuno drugačija. Tako je Bata dobio ulogu Radovana, ja sam igrala Katicu, Dragan Jelenčeta, Olivera Marković Rumenku, Rade Marković dedu ... Ta serija je snimljena a onda je zauvek nestala. Ne znam zašto ali nikada nije imala šansu da se vidi", rekla je Milena Dravić.

Od celog "Čardaka" danas postoji samo filmski materijal za najavnu i odjavnu špicu.

"Čula sam, ali nikada nisam zbog čega je ova serija zaista izbrisana. Po tim glasinama, razlog za brisanje Čardaka bila je smrt Josipa Broza Tita, pa kako na Televiziji Beograd nisu imali dovoljno traka da isprate njegovu sahranu koja je trajala vekovima, oni su upotrebili trake na kojima su bile snimljene serije", rekla je Ljiljana Lašić.

Foto Kurir
Foto Kurir

Novosti/Danas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track