RIJANA POSLALA SNAŽNU PORUKU: Uradite šta možete da pomognete na bilo koji način!
Foto: Profimedia

Dobila je nagradu za humanitaran rad

RIJANA POSLALA SNAŽNU PORUKU: Uradite šta možete da pomognete na bilo koji način!

Pop kultura -

Rijana je 28. febrauara primila priznanje na Univerzitetu Harvard za svoj humanitarni rad. Zbog rada na rodnom Barbardosu i fondacija koje je osnovala tokom godine, Harvard je proglasio humanitarkom godine.

Pevačica je tokom ceremonije dodele nagrade održala zaista inspirativan govor koji je započela s malim aplauzom samoj sebi.

"I tako sam dospela do Harvarda. Nikad nisam mislila da ću to reći u svom životu, ali osećaj je dobar", rekla je ona. Kako je nastavila, objasnila je da strast za pomaganjem drugima ima od malena, otkako je kao devojčica gledala reklame kako samo četvrtina dolara može da spasi dečji život.

"Mislila sam “Koliko 25 centi mogu skupiti da bih spasila svu decu Afrike”. Rekla bih sama sebi: “Kad odrastem i budem bogata, spasiću svu decu širom sveta”. Nisam znala da ću biti u toj poziciji već u tinejdžerskim godinama", našalila se.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nakon što se dotakla svih organizacija koje je pokrenula i kojima je pomogla, Rijana je ohrabrila studente na ceremoniji, i sve koji su slušali, dajoj se pridruže u njenim naporima.

"Sve što treba je da pomognete jednoj osobi i ne očekujete ništa zauzvrat. Za mene je to humanitarac. Ono što ta mala devojčica koja je gledala reklame nije znala je to da ne treba da budeš bogat da bi bio humanitarac, ne treba da budeš bogat da bi pomogao nekom. Ne treba da budeš slavan, ne moraš čak biti ni fakultetski obrazovan. Počinje s vašim komšijom. Uradite šta možete da pomognete na bilo koji način koji možete", rekla je ona.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Bonus video

RIJANA BESNA: Ne jurite pokemone na mom koncertu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track