ROĐENI I UMRLI ISTOG DANA, A NIKAD SE NISU UPOZNALI: Sloba je poštovao i uvažavao Dragana Nikolića
Foto: Porimedia I Kurir

Kakva slučajnost

ROĐENI I UMRLI ISTOG DANA, A NIKAD SE NISU UPOZNALI: Sloba je poštovao i uvažavao Dragana Nikolića

Pop kultura -
Iako su decenijama živeli u Beogradu, glumac Dragan Nikolić i nekadašnji predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević nikada se nisu lično upoznali.

Izvor blizak bivšem jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću tvrdi da se on nikada nije rukovao sa legendom srpskog glumišta.

- Sa Miloševićem sam proveo godine i godine. I potpuno sam siguran da se njih dvojica nikada nisu sreli oči u oči, niti su se rukovali... Moguće da su negde na nekom prijemu bili u isto vreme ali Slobodan sigurno nije nikada upoznao legendarnog glumca a poznavao ih je lično zaista mnogo. Međutim, Milošević je u nekim razgovorima kada bi se pomenuo film, znao da kaže kako veoma poštuje i ceni i Dragana i njegovu suprugu Milenu Dravić, njihov rad, doprinos koji su davali srpskom filmu. Imao je zaista veliko poštovanje prema njima - kaže sagovornik Kurira.

Dragan Gaga Nikolić preminuo je danas, 11. marta, na 10. godišnjicu smrti Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ. Ali, ovo nije jedina slučajnost - njih dvojica su i rođeni na isti dan.

Legendarni glumac rođen je 20. avgusta 1943, a Slobodan Milošević istog dana samo dve godine ranije.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track