ŠARLIZ TERON PROGOVORILA O HORORU KOJI JE PREŽIVELA: Moja majka je ubila mog oca da bi me spasla
Foto: Profimedia

Tragedija u porodici

ŠARLIZ TERON PROGOVORILA O HORORU KOJI JE PREŽIVELA: Moja majka je ubila mog oca da bi me spasla

Pop kultura -

Šarliz Teron je o porodičnoj tragediji govorila nekoliko puta, ali nikada ovako otvoreno.

I pored svega, ona je priznala da ju je taj događaj ojačao, i napominje da je zahvalna svojoj majci jer joj je spasila život.

Prema manirima šarmantne Šarliz mnogi bi zaključili da dolazi iz bogate i srećne porodice, i da je imala detinjstvo iz bajke. Ipak, njena pričapotpuno je drugačija, i mogla bi da posluži kao scenario za neki vrlo napet triler.

"Moja majka je divna osoba. Znam da sva deca to govore i da zvuči otrcano, ali ja imam pravo da to kažem. Moja mama mi je spasila je život", kaže Šarliz.

Popularna glumica je odrastala uz oca alkoholičara koji je uz to imao i bipolarni poremećaj. Tako su se stekli uslovi za psihičko i fizičkozlostavljanje čije su žrtve bile Šarliz i njena majka Gerda. Kada je imala 15 godina, Šarliz je videla nešto što je zauvek promenilo njen život. Te večeri ona se vraćala iz škole, a njen otac Čarls i stric dolazili su iz lokalnog bara. Majka je bila ljuta i zaključala je vrata.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Znala sam da će se dogoditi nešto loše, jednostavno, imala sam taj osećaj", kaže Šarliz.

Kada je stigao pred kuću, njen otac je počeo da puca, prvo u ogradu pa u kuhinjska vrata. Uspeo je da razvali zaključana vrata i uđe u kuću. Stao je pred Šarlizinu sobu i besno počeo da lupa na vrata.

"Noćas ću vas obe ubiti", vikao je i pucao u vrata pištoljem.

Kada je to čula, njena majka je uzela svoj pištolj i upucala svog supruga, a njegovog brata ranila. Kada je shvatila šta je učinila, Gerda je, u želji da zaštiti svoju ćerku, zamolila Šarliz da ode od kuće.

"Rekla mi je: "Idi i učini nešto od svog života". To su žrtve koje činite za svoju decu. Uvek sam joj bila na prvom mestu", rekla je Šarliz.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Godinu dana nakon tragedije Šarliz se odselila u Milano u želji da započne manekensku karijeru, a nekoliko meseci kasnije otišla je u Holivud sa, kako kaže, "koferom punim snova" i 400 dolara u novčaniku.

Deset godina nakon toga proslavila se u filmu "Monster" i osvojila Oskara za najbolju žensku ulogu.

Iako se dugo borila s tim, glumica je priznala kako ju je ova porodična tragedija ojačala. Objasnila je da uprkos vermenu koje je prošlo i slavi koju je stekla, dalje nosi ožiljak na svom srcu.

"Trebalo mi je vremena da shvatim da se to zaista dogodilo. Uvek mislite da se takve stvari neće desiti vama", priča glumica.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Njena majka nije osuđena, jer je sud zaključio da se radi o samoodbrani. Kada su je pitali šta bi promenila kada bi mogla da se vrati u prošlost, Šarliz se nije dvoumila.

"Naterala bih roditelje da se razvedu, jedino to. Što se ostalog tiče, moj život je divan i nikada ga ne bih menjala", rekla je Šarliz.

(Hello)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track