Saša Dejvis: Ostvario mi se san da režiram u Ateljeu
Foto: Marina Lopičić

Stigla iz Engleske da radi u Srbiji

Saša Dejvis: Ostvario mi se san da režiram u Ateljeu

Pop kultura -

Ljubavni susreti dvoje mladih koji se ponavljaju iznova 50 puta u paralelnim univerzumima radnja su komada „Konstelacije“, kaže rediteljka

Rediteljka Saša Milavić Dejvis doputovala je iz Londona da bi radila na komadu „Konstelacije“ u Ateljeu 212, čija će premijera biti 15. aprila na sceni „Petar Kralj“. Ekipa Kurira juče je prisustvovala jednoj od proba.- Komad je napisan 2012. godine u Londonu. Po žanru je romantična komedija, ljubavna priča u kojoj dečko upoznaje devojku, ali u ovom slučaju ta scena se ponavlja iznova i iznova 50 puta. Prikazane su različite varijacije njihovih susreta kako bi mogli da se odviju u paralelnom univerzumu. To je upravo vezano za kvantnu fiziku, gde je vreme obeznačeno i beskonačno - objašnjava rediteljka i ističe da za razumevanje komada nije potrebno predznanje iz fizike.Nauka i pozorište- Priča se bazira na zakonima teorije relativiteta i kvantne mehanike, ali samo u osnovi. Ni ja sama nisam bila poznavalac fizike, ali ovo je pre svega čista ljubavna priča dvoje mladih.

Saša Milavić Dejvis rođena je u Londonu i tamo je odrastala, a pored Engleske, režirala je svuda po Evropi.- Moj san je bio da dođem i radim u legendarnom pozorištu kao što je Atelje 212. Prve predstave odgledala sam na ovoj sceni. Sećam se kako je sve bilo dirljivo, atmosfera, ljudi... Rekla sam sebi da moram da se vratim i budem deo toga - kaže Saša, koja je dolazila u Srbiju za praznike kod bake i deke, jer joj je majka Srpkinja, a režirala je u Pozorištancetu Puž.

Ljubavni tandem... Ana Mandić i Uroš Jakovljević
Ljubavni tandem... Ana Mandić i Uroš Jakovljević

Buduće zvezdeU komadu „Konstelacije“ igraju mladi glumci Uroš Jakovljević i Ana Mandić.- Oduševljena sam energijom ovih prelepih mladih ljudi. Priča im je baš legla jer smo svi mladi i mislim da će takvu publiku i privući. Svaka scena ima svoj identitet i svako nosi energiju i kulturu ljudi koji su u njemu. Atelje 212 nosi posebnu draž - zaključuje rediteljka Saša koja bi volela i u budućnosti da radi u Srbiji.

Ana MandićLJUBAV IZMEĐU FIZIČARKE I PČELARARoland je pčelar, a Marjana se bavi fizikom i kosmologijom. Ovo je njihova ljubavna priča. U početku su mi zakoni fizike bili enigma, ali nije bilo teško, naprotiv, bilo je baš zanimljivo i drugačije.

Uroš JakovljevićPRIJA MI SAŠIN SMIREN PRISTUPU ovoj priči će se svi prepoznati sigurno. Svima nama, pogotovo mladima, bliska je tema zaljubljivanja. Meni je ovo drugi put da radim sa Sašom i oduševljen sam. Ona ima drugačiji pristup radu. Prija mi što je smirena, malo promene u odnosu na naše beogradsko ludilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track