SEĆANJE: Svakoj epohi treba jedna Mira Stupica
Foto: Dado Đilas

Kolege odale počast glumici

SEĆANJE: Svakoj epohi treba jedna Mira Stupica

Pop kultura -

Ispunjena je i glumičina poslednje želja - da joj na oproštaju zasvira Bora Dugić

Narodno pozorište u Beogradu je u znak sećanja na pokojnu Miru Stupicu sinoć priredilo veče u njenu čast. Ispunjena je i glumičina poslednje želja - da joj na oproštaju zasvira Bora Dugić, koji je to sinoć i učinio, a velikom scenom još jednom se prolomio aplauz.

- Snimila je reklamu i novac uplatila za nabavku aparata za pregled srca kod dece. Nije imala novca da popravi ogradu, ali je za ovo našla sredstva. Takav je čovek bila. Verujem da ćete od večeras prihvatiti da se teatar „Bojan Stupica“ zauvek zove „Bojan i Mira Stupica“ - rekao je Jagoš Marković.

Reditelj je otkrio da je Mira želela da umre kao od šale, a da joj govor održi frulaš Bora Dugić. O velikoj karijeri Ane Karenjine i Kike Bibić govorili su Dejan Savić, Tamara Vučković, ambasador Crne Gore u Srbiji i pozorišni reditelj Branislav Žaga Mićunović, dramski umetnici Mira Banjac, Renata Ulmanski, Predrag Miki Manojlović i Dragan Mićanović, kao i Radoslav Rale Zelenović.- Njen osmeh bio je pečat svih Todorovića. I svaka epoha zaslužuje da ima jednu Miru Stupicu - rekla je Branka Petrić.Mira Stupica je preminula 19. avgusta u Beogradu, u 93. godini, a ispraćaj za kremaciju održan je četiri dana kasnije, na Novom groblju u Beogradu.LJ. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track