SEĆANJE TV UREDNIKA: Zdravo. Ja sam Manda, glumac bez posla
Foto: Printskrin

Milan Mića Jovanović je otkrio Mandu

SEĆANJE TV UREDNIKA: Zdravo. Ja sam Manda, glumac bez posla

Pop kultura -

Taj prvi susret s Mandom pamtim po njegovoj zabrinutosti, skoro očaju i prigušenom učtivom nezadovoljstvu, i sobom samim i drugima, koji su iz njegovog kazivanja probijali, kaže Jovanović

Milan Mića Jovanović, bivši urednik na Televiziji Beograd, oprostio se od svog saradnika Milorada Mandića Mande. On je opisao njihov prvi susret i kako je nastala kultna emisija „S one strane duge“.

- Ušao je u moju kancelariju u plavoj majici i farmerkama, nenajavljen, jer se kod mene najčešće tako i ulazilo. „Ja sam Manda, Milorad Mandić, a vi mora da ste Mića. Da li imate vremena za kratak razgovor?“-upitao je glumac, koji je došao na Treći kanal jer mu je trebao posao.Mića je planirao da ga otkači, ali ga je ipak saslušao.- Mandino tiho pitanje i njegov pogled, pun neke skromnosti i tuge, bili su takvi da sam ostao. Još nisam ni reč izustio a on je već započeo: „Ja sam glumac i nemam posla“ - navodi Jovanović i dodaje:

- Taj prvi susret s Mandom pamtim po njegovoj zabrinutosti, skoro očaju i prigušenom učtivom nezadovoljstvu, i sobom samim i drugima, koji su iz njegovog kazivanja probijali - priča Jovanović.Manda i Mića uspeli su da emisiju osmisle za manje od 24 sata.- Manda je hrabro i maestralno iskoristio svoju priliku. Samo on, prazan studio, hroma ki platno i kamere, krupni planovi, njegove plave oči i osmeh, ni nalik onom utučenom mladiću s kojim sam se sreo samo dan ranije. Tako je počelo. Zvezda je rođena nezamislivom brzinom - ističe Mića, koji se sa Mandom ponovo sreo tek pre dve godine.- Razišli smo se uz dogovor da ćemo popiti kafu kod njega u pozorištu. Nismo. Otišao je neočekivano. Prepuče mu srce od one njegove napetosti i talenta, kojima sam svedočio u dva uzastopna dana leta 1989. Zbogom, Mando - zaključio je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track