GLUMCI IZA REŠETAKA

SJAJNA PREDSTAVA PARTIJA BIVŠIH Zatvorenici glumci oduševili ANICU DOBRU

Pop kultura -

Poznata glumica na svom tviter-nalogu pohvalila predstavu Partija bivših u kojoj igraju zatvorenici KPZ Niš, a koju je napisao naš kolega Aleksandar Bećić.

"Sjajna predstava". Tim rečima je na svom tviter nalogu naša poznata filmska i pozorišna glumica Anica Dobra prokomentarisala gostovanje tragi-komedije "Partija bivših" u Lazarevcu.

I to sve ne bi možda ni bilo toliko interesantno, da sve uloge u predstavi ne tumače - osuđenici Kazneno popravnog zavoda Niš, koji su u KPZ-u osnovali svoj KPZ - Kreativnu pozorišnu radionicu.Predstava je do danas igrana dva puta u KPZ Niš, jednom u KPD Kruševac, a onda su usledila gostovanja u, kako oni kažu "spoljašnjem svetu". Na "slobodi". Najpre u zaječarskom pozorištu Zoran Radmilović, a potom u lazarevačkom Puls teatru, prvom prigradskom pozorištu.Osuđenicima KPZ Niš kao da je veoma prijala atomsfera u Lazarevcu, jer su zaslužili ne samo veliku pohvalu poznate glumice, nego i ono što je u pozorišnom životu najvažnije: gromoglasne aplauze i smeh publike, koja je nekoliko puta prekidala predstavu na najbolji način:

„Moram da se iskreno zahvalim Ivani Nedeljković, direktorki i glumici Puls teatra, koja je pokazala šta znači biti dobar domaćin i nemati predrasuda prema ljudima koji su spremili ovu predstavu“, rekao je Aleksandar Bećić.Do kraja leta, glumci KPZ Niš trebalo bi da imaju još dva gostovanja, od kojih je jedno u mladenovačkom Centru za kulturu, a s jeseni nadamo se da će svoje pozorišno majstorstvo pokazati i u drugim gradovima Srbije.

Ako se desi da u vašem gradu gostuje „Partija bivših“, obavezno je pogledajte. Ovo je predstava koja je ozbiljno pripremana, da bi na vašem licu lebdeo osmeh više od sat vremena lebdeo osmeh. A to je - neprocenjivo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track