SKANDAL Milan Štrljić odbrusio studentima: Šta se bunite, budite srećni što uopšte pričam sa vama!
Foto: PRVA Tv ALeksandad Krstović

SKANDAL Milan Štrljić odbrusio studentima: Šta se bunite, budite srećni što uopšte pričam sa vama!

Pop kultura -

Pismo koje smo nedavno dobili od nekolicine studenata glume na splitskoj Umetničkoj akademiji otkriva neke neverovatne detalje u radu nekih profesora te visokoškolske ustanove.

Na osnovu toga pisma, čini se da tu ima posla i za inspekciju rada, a možda i za nekoga drugoga!

Konkretno, ti mladi budući glumci očajni su, jer im glumu koju bi morao da im predaje glumac Milan Štrljić, on najčešće ne predaje. Vrlo često časovi se ne održavaju, a na onima koji se održe, predavač je uglavnom Goran Golovko, intendant splitskoga HNK. Zašto je to tako, objašnjavaju studenti koji se ne mire sa situacijom.

“Zadnjih godinu i po Milana Štrljića najčešće nema. On je stalno na snimanju, a kada dođe, dolazi vrlo nervozan, namrgođen, s njim nema dijaloga, samo se dere na nas. To nije nikakva pedagogija, to je sramota” , kaže student treće godine glume, a prenose hrvatski mediji.

“Ne samo to, jednom je na času skoro zaspao, oči su mu se sklapale od umora! Očajni smo, jer smo se nadali da ćemo nešto od njega naučiti, a ovo je katastrofa i sramota”, kaže studentkinja koja se potpisala sa Z.Z.

Njihov stariji kolega nastavlja: “Kada nam je nedavno Milan Štrljić rekao da će ga ponekad zameniti Goran Golovko, nije nam bilo jako drago, ali mislili smo: bolje išta nego ništa. Međutim, Golovku kao da je jedino važno kako mu stoji leptir mašna! Stalno se gleda u ogledalo, takvog narcisa nismo videli! Osim toga, on nas do sada ničemu nije naučio.”

“Neka Štrljić zarađuje stotine hiljada kuna izvan Akademije, mene nije briga, ali me briga kada dođem na čas i ništa ne naučim. Još me se isfrustrira!”, poručuju.

Ono što studente posebno zabrinjava jeste nemogućnost normalnog napredovanja, jer bez pedagoškog praćenja studenata napredak je vrlo diskutabilan, posebno kod studija glume koji je vrlo kompleksan. Brine ih i činjenica da kada su pokušali o ovom problemu da razgovaraju sa Milanom Štrljićem, ovaj im je odbrusio: “Što se bunite, budite sretni da uoppšte s vama hoću da razgovaram! Znate li vi da sam ja bio jugoslavenska zvezda. Jugoslavenska! To vi nikada nećete postati. Ko ste vi uopšte?! Ćutite i radite, ne zanimaju me vaši problemi!”.

Neverovatno je da, bez obzira na ove izrečene primedbe, Akademija ništa ne preduzima. Milan Štrljić (bez obzira na neverovatno veliki broj izostanaka s posla) dobija i redovni mesečni prihod na Akademiji i honorare od snimanja sapunice.

Studenti su očajni, spremaju se na javni protets, jer im osim toga, izgleda ništa drugo ne preostaje.

(Dnevno.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track