SLIKA U POKRETU: Prvi Festival snimateljskih ostvarenja, pogledajte šta vas tamo očekuje
Foto: Promo

Ulaz slobodan

SLIKA U POKRETU: Prvi Festival snimateljskih ostvarenja, pogledajte šta vas tamo očekuje

Pop kultura -

Dokumentarni film "Titlovi nisu potrebni" o legendarnim direktorima fotografije Laslu Kovaču i Vilmošu Zigmondu otvoriće prvi Festival snimateljskih ostvarenja "Slika u pokretu" koji se održava od 25 do 29.oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici u Beogradu, u organizaciji Srpske asocijacije snimatelja.

U filmu se pojavljuju i govore: Denis Hoper, Piter Bogdanović, Karen Blejk, Vitorio Storaro, Sandra Bulok, Džon Voit…

U takmičarskom delu programa biće prikazano 8 igranih filmova iz prošlogodišnje i ovogodišnje produkcije, koje je odabrao selektor festivala, g, Miodrag Milošević, filmski snimatelj iz Beograda.

Pored Nagrade za ukupan doprinos estetici filmske fotografije, koju dodeljuje Srpska Asocijacija Snimatelja, međunarodni žiri će dodeliti Nagradu za najbolji snimateljski rad, kao i nagradu za inovativnost u vizuelnom pristupu filmskoj fotografiji.

U radu međunarodnog žirija festivala će učestvovati: Milorad Glušica, snimatelj iz Beograda, Timo Heinanen, snimatelj iz Finske i Goran Mećava, snimatelj iz Hrvatske.

Kao gosti, festivalu će prisustvovati i Paul-Rene Roestad, predsednik IMAGO-a, međunarodne asocijacije snimateljskih organizacija i Nigel Walters podpredsednik BSC (Britanske asocijacije snimatelja) i prethodni predsednik IMAGO.

Pored projekcija, biće organizovane stručne radionice, master class i prezentacije snimateljske opreme. Ulaz je slobodan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track