SMEDEREVO: 5 predstava u konkurenciji na 32. Nušićevim danima
Foto: Damir Dervisagic

Od 20. do 24. aprila

SMEDEREVO: 5 predstava u konkurenciji na 32. Nušićevim danima

Pop kultura -
Glavni program otvara "Bajka o pozorištu" Zvezdara teatra, po tekstu Vladimira Đurđevića u režiji Marka Misirače

SMEDEREVO - U glavnom programu 32. festivala "Nušićevi dani", od 20. do 24. aprila u smederevskom Centru za kulturu, biće izvedeno pet predstava u takmičarskoj selekciji, po izboru dramskog pisca i reditelja Bratislava Petkovića.

Glavni program otvara "Bajka o pozorištu" Zvezdara teatra, po tekstu Vladimira Đurđevića u režiji Marka Misirače. U konkurencji su dve Nušićeve komedije - Atelje 212 izvešće "Ožalošćenu porodicu" u režiji Mraka Manojlovića, a Narodno pozorište iz Beograda "Narodnog poslanika" u režiji Saše Gabrića.

Savremeni autor Đurđević učestvuje i sa komadom "Tri klase i gospođa Nušić" koji je u Beogradskom dramskom pozorištu režirala Milica Kralj.

U selekciji je i "Veliki talas", koprodukcija Zvezdara teatra i agencija "Impresario" i "Kolona", po tekstu Igora Amadeja u režiji Nenada Gvozdenovića.

Odluke o najboljoj predstavi festivala i najboljem glumačkom ostvarenju doneće žiri čiji su članovi glumci Rada Đuričin i Božidar Stošić i profesor književnosti iz Smedereva Dragoslav Mandić.

Biće izabrana i najbolja predstava po oceni publike, najavio je Centar za kulturu Smederevo.Kao što je ranije objavljeno, ovogodišnja dobitnica Nušićeve nagrade za životno delo glumcu - komičaru je Radmila Živković. Priznanje će joj biti uručeno na završnoj večeri festivala 25. aprila.Manifestacija "Nušićevi dani" je inače već u toku (od 16. aprila), sa različitim pratećim programima po izboru umetničkog direktora Save Đuričića.Pokrovitelji manifestacije su Grad Smederevo i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije."Nušićevi dani" pokrenuti su 1984. godine, sa ciljem popularizacije velikog komediografskog dela Branislava Nušića, koji je detinjstvo i mladost proveo u Smederevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track