SNIMA SE: Serija Senke nad Balkanom od jeseni 2017. na RTS
Foto: Promo

Bjelin novi TV projekat

SNIMA SE: Serija Senke nad Balkanom od jeseni 2017. na RTS

Pop kultura -

Serija „Senke nad Balkanom“ je u osnovi politička triler-drama, sa elementima mistike. Radnja serije smeštena je u tridesete godine 20. veka u Kraljevini SHS.

U subotu, 1. oktobra, počelo je snimanje nove igrane TV serije „Senke nad Balkanom“, koju će za RTS realizovati izvršna produkcija „Kobra film“ iz Beograda. Prema filmskoj priči Stevana Koprivice, scenario su napisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić.Serija „Senke nad Balkanom“ je u osnovi politička triler-drama, sa elementima mistike. Radnja serije smeštena je u tridesete godine 20. veka u Kraljevini SHS.Serijal je podeljen u tri sezone. Prva sezona (od 1928. do 1940. godine) pokriva period neposredno pred ubistvo hrvatskog narodnog poslanika Stjepana Radića u Narodnoj Skupštini SHS i uvođenje diktature. Druga sezona obrađuje period pred ubistvo kralja Aleksandra Karađorđevića u Marselju 1934. i završava se činom njegovog ubistva. Treća sezona je smeštena pred početak Drugog svetskog rata, i raspad Kraljevine Jugoslavije.

Kao osnovni ambijent za odigravanje glavne okosnice radnje ovog serijala izabran je Beograd toga vremena. Grad je predstavljen kao mesto u kojem se kriminal svodi na klasične pljačke i ubistva, ali u kome najveće probleme prave ratovi opijumskih kartela.U uzbudljivoj trilerskoj naraciji, punoj obrta i do sada nepoznatih istorijskih momenata, odslikava se Evropa u predvorju događaja koji će obeležiti 20. vek, sa Beogradom kao neuralgičnom tačkom i mestom u kojem su se uvek ukrštali i sukobljavali najrazličitiji svetski interesi. Radnja se odigrava pretežno u Beogradu, ali i u Sankt Peterburgu, Beču, Ženevi, Makedoniji, Herceg Novom...

Glavne uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Branimir Brstina, Boda Ninković, Dragan Petrović Pele, Milica Gojković, Toni Mihajlovski, Miloš Samolov... Reditelji su Dragan Bjelogrlić, Kosta Đorđević, Danilo Bećković, Srđan Spasić i Miroslav Lekić. Emitovanje serije planirano je za jesen 2017. godine na RTS.K. N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track