(KURIR TV) SNIMA SERIJU O LAZI KOSTIĆU: Zdravko Šotra godinama ne menja glumce
Foto: Marina Lopičić

Reditelj snima seriju „Santa Maria della Salute“

(KURIR TV) SNIMA SERIJU O LAZI KOSTIĆU: Zdravko Šotra godinama ne menja glumce

Pop kultura -

Glavne uloge tumače Vojin Ćetković i Tamara Aleksić, a tu su i Sloboda Mićalović i Nebojša Ilić, s kojima sarađuje već decenijama

Za nekoliko dana pašće prva klapa serije „Santa Maria della Salute“ u režiji Zdravka Šotre. Proslavljeni reditelj još od filma „Zona Zamfirova“ ostaje veran glumačkoj ekipi s Vojinom Ćetkovićem i Tamarom Aleksić na čelu, u ulogama pisca i njegove velike ljubavi Lenke Dunđerski. Tu si i, naravno, njegova supruga Sloboda Mićalović, Nebojša Ilić i Dejan Lutkić.- Naravno da sam ponovo odabrao njih. Pre svega, oni su odlični glumci, a onda naravno da svaki reditelj ima glumce s kojima voli da radi - kaže reditelj najgledanijih serija i filmova poput „Ranjeni orao“, „Greh njene majke“, „Pljačke Trećeg rajha“ ili „Šešir profesora Koste Vujića“, u kojima je jednu od vodećih uloga uvek igrao Ćetković.

Reciklira epohu... Šotra na snimanju „Ranjenog orla“
Reciklira epohu... Šotra na snimanju „Ranjenog orla“

Kako i sam ističe, „Santa Maria della Salute“ afirmiše najviše nacionalne, kulturne i društvene vrednosti. Serija donosi uzbudljivu sliku i istoriju Vojvodine i Srbije druge polovine 19. i početka 20. veka, kao i tragičnu platonsku ljubav Laze i mlade Lenke Dunđerski, te će naći odaziv kod raznolike publike.

- U priči o Lazi Kostiću sadržane su bitne stvari koje čine naš nacionalni identitet i našu kulturnu istoriju, iz koje treba da učimo. Samo pojavljivanje poezije oplemenjuje gledalište u ovom vremenu kad su vrednosti izgubljene. Sredina je u zaostatku i moramo je izgurati s dna - ističe proslavljeni reditelj i dodaje da je ovo najsloženiji i najzahtevniji projekat u njegovoj karijeri.- Molim boga da mi da snage da u ovim godinama izguram do kraja - kaže Šotra, na šta se šaljivo nadovezuje Vojin Ćetković:

Spremni za početak... Vojin, Tamara, Dejan i Zdravko
Spremni za početak... Vojin, Tamara, Dejan i Zdravko

- Ovo je već 15. ili 20. projekat u kome se oprašta s režijom. Međutim, ovo je zaista veoma važan poduhvat, kojim se bavimo već tri godine. Od tada pa do sada spavam i budim se s Lazinim stihovima - kaže glumac.

VukajlijaKAKO SE MLADI ŠALE NA RAČUN ŠOTRE- Dok je sajt Vukajlija bio aktuelan, jedna od inspiracija za njihove šale bio je i reditelj Zdravko Šotra.- Čovek koji godinama ima ambiciju da smuva Slobodu Mićalović i Ivana Bosiljčića.- Glavni spravljač limunada u kafani „Srpski film“, uglavnom po receptima Stevana Sremca.- Legenda. Zna znanje. Napravi jednu seriju i onda je narodu proda do sada tri puta... Samo promeni uvodnu špicu i imena likovima, i eto ga...- Reditelj velikog broja TV serija i filmova trenutno vrši sociološki eksperiment pod radnim nazivom „Koliko ekranizovanih romana Mir-Jam srpski narod može da podnese?“. Izgleda da je tokom tog eksperimenta započeo i rad na još jednom projektu - „Teleportovanje lika i dela Ivana Bosiljčića i Slobode Mićalović u srpske frižidere i šporete“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track