ŠOK I SUZE ZBOG IGRE PRESTOLA: Pogledajte kako su fanovi reagovali na smrt Džona Snežnog!
Foto: Printscreen

Rekordna serija

ŠOK I SUZE ZBOG IGRE PRESTOLA: Pogledajte kako su fanovi reagovali na smrt Džona Snežnog!

Pop kultura -
Osam sati posle emitovanja poslednje epizode "Igra prestola", snimak je skinut čak 1,5 miliona puta. Ostvaren i najveći broj deljenja pojedinačnog dokumenta u isto vreme

Hit seriju "Igra prestola" obožavaju širom sveta, a u nedelju veče je emitovana verovatno dosad najiščekivanija epizoda. Ona je ujedno bila i jedna od najšokantnijih jer je život izgubio Džon Snežni.

Bila je to završna epizoda 5. sezone koja prati popularne knjige G. R. R. Martina. Iako je predviđeno 7 knjiga i 7 sezona, Martin još nije objavio sledeću knjigu, pa se po prvi puta događa situacija da će serija verovatno prestići hronologiju događanja u knjigama.

To je dalo dodatni interes finalu pete sezone, pa je oboren rekord gledanja u svih pet sezona, a oboren je i rekord u ilegalnom skidanju epizoda s interneta. Naime, osam sati posle emitovanja epizode na HBO-u, epizoda je skinuta čak 1,5 miliona puta. Predviđa se da će u sledećim danima ta brojka preći i 10 miliona.

Istovremeno je ostvaren i najveći broj deljenja nekog pojedinačnog dokumenta u isto vreme u celoj istoriji interneta. Ovim rekordima sigurno je pomogla i dramatičnost i obrti u seriji koji su se dogodili u nekoliko ranijih odličnih epizoda.

Takođe, odmah po emitovanju finala, fanovi su pohrlili na internet da komentarišu radnju, pa su tako još više zaintrigirali one koji još nisu pogledali epizodu.

Pogledajte reakcije fanova koji su gledali šokantnu smrt Džona Snežnog:

http://www.youtube.com/watch?v=Qj2MrqQzi0A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track