SRCE GA IZDALO: Manda pao pred sina, pa izdahnuo!
Foto: Aleksandar Jovanović

Odlazak još jedne legende: Poznati glumac iznenada preminuo na sceni

SRCE GA IZDALO: Manda pao pred sina, pa izdahnuo!

Pop kultura -

Milorad Mandić srušio se dok je izvodio monolog kao Kapetan Kuka u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“. Na scenu su istrčali njegov sin pred kim je pao, Milan Karadžić i Dragan Bjelogrlić, ali ipak nije mu bilo spasa

Čuveni srpski glumac Milorad Mandić Manda preminuo je juče u 55. godini, nakon što mu je iznenada pozlilo tokom pretpremijere dečje predstave „Petar Pan“ u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“.

Manda je pao ispred svog sina, koji je iz publike istrčao na scenu, a kolege su istog momenta pozvale Hitnu pomoć, koja ga je reanimirala više od sat, ali slavnom umetniku, nažalost, nije bilo spasa.Upravnik pozorišta „Boško Buha“ i voditelj kviza „Kolo sreće“ srušio se dok je izgovarao monolog kao Kapetan Kuka.

Publika zbunjena- Manda se juče ceo dan loše osećao i žalio se na mučninu, čak je i povraćao. Mislio je da mu je loše zbog vrućine, pa se nadao da je to samo kratkotrajna prolazna faza i da će izdržati dok ne dođe kući - kaže naš izvor iz pozorišta i dodaje:- Na početku predstave sve je bilo u redu, niko nije ni slutio šta će se desiti. Međutim, odjednom je pao, a Milan Karadžić i Dragan Bjelogrlić su mu odmah pritrčali u pomoć. I ostale kolege su bile uz njega. Dozivali su ga, blago šamarali, polivali vodom. Pritrčala je i Sloboda Mićalović koja je sa ćerkom bila u publici. U publici je bilo lekara, pa su i oni priskočili u pomoć. U roku od nekoliko minuta došla je i Hitna pomoć, a ubrzo je stigla i Mandina supruga Anastazija, koja je bila veoma potresena. Publika je bila ubeđena da je to sve deo predstave, pa se nije ni uznemirila, ali kad je spuštena zavesa, bilo im je jasno da se nešto dešava. Oni su zamoljeni da napuste salu - priča naš izvor.Puno radio i imao kreditKako smo čuli ispred pozorišta, Manda je nekoliko sati bio u besvesnom stanju, a srušio se na svog sina, koji takođe igra u predstavi.- Sumnja se da je u pitanju srce. Milorad se u poslednje vreme mnogo nervirao. Dosta je radio, snimao, trčao je na sve strane. Razmišljao je o renoviranju „Boška Buhe“, imao stambeni kredit u švajcarcima. Muka ga je stigla - završava naš izvor.Iz Hitne pomoći juče su kratko potvrdili da je njihova ekipa poslata u UK „Vuk Karadžić“ jer je, kako su naveli, „jednom glumcu pozlilo“.Kurir je juče više puta pokušao da stupi u kontakt s Mandinom ženom Anastazijom, ali ona nije odgovarala na naše pozive.

Hrabar gestDONIRAO ORGANENekoliko meseci pre odlaska s ovog sveta Milorad Mandić Manda, kao javna ličnost, pridružio se promotivnoj kampanji za donaranje organa. Glumac je zajedno s koleginicom Tanjom Bošković govorio o važnosti toga da svaki stanovnik Srbije bude donor organa.- Karticu posedujem već pet godina. Bio bih neizmerno srećan da nešto moje može nekom da produži život i vrati osmeh na lice njemu i njegovoj porodici. Svrha ovog života je pomagati i u tom poslednjem trenutku treba da budemo humani i pokažemo brigu za svoju okolinu. Donorstvo je lični čin. Pre ove odluke konsultovao sam se sa svojom porodicom. Osetio sam da tako treba da uradim - rekao je Manda za Kurir i našu emisiju „Talija“.

Svakog četvrtka poklon magazin uz Kurir: Lekovito bilje

Najbolji predlozi kako da unapredite svoje zdravlje na lak i jednostavan način

Svakog četvrtka Kurir vam poklanja magazin o zdravlju – Lekovito bilje.

Pročitajte najefikasnije recepte na prirodnoj bazi u borbi protiv holesterola. Kako da od namirnica koje imate u kući pripremite lekoviti napitak.

Čitajte Kurir!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track