STIŽE TRILER INKARNACIJA: Matematičar napravio Matriks

Novi talas

STIŽE TRILER INKARNACIJA: Matematičar napravio Matriks

Pop kultura -

Reditelj Filip Kovačević otkriva da je film pripremao šest godina i da u njemu ima više od 150 kadrova sa specijalnim efektima

Mladi reditelj i scenarista Filip Kovačević večeras će i u Beogradu premijerno prikazati svoj film „Inkarnacija“.Ovaj akcioni triler čekamo s nestrpljenjem jer u našoj kinematografiji nema ostvarenja koja liče na holivudske hitove „Bornov identitet“, „Matriks“ ili „Anonimus“.- Veliki sam fan takvih filmova, ali glavna inspiracija potekla je iz lične potrebe da napravim priču o mladom čoveku koji je u potrazi za dubljim smislom svog postojanja. Na početku projekta imao sam 22 godine i mislim da se mnogo ljudi u tim godinama suočava s dramatičnim izborima i dvoumljenjima vezanim za njih - kaže Kovačević.Reditelj je završio teorijsku matematiku na Matematičkom fakultetu, ali su pokretne slike njegova velika strast.- U trećem razredu Matematičke gimnazije napravio sam film od 45 minuta, za čiju realizaciju mi je bilo potrebno godinu dana. Nisam bio zadovoljan rezultatom, ali sam bio motivisan da uđem dublje u formalno izučavanje filmskog jezika i strukture. Hteo sam da završim i svoje matematičko obrazovanje jer mi oduvek pomaže u pristupu stvarima kojima se bavim, tako da sam odlučio da preskočim prijemni za filmsku režiju i da nastavim da pratim struju koja me vuče - objasnio je Filip.Njegov prvenac obiluje akcijom i fantastičnom fotografijom, a u glavnoj ulozi je Stojan Đorđević.- On je imao spoj inteligencije i fizičke spretnosti koji je bio potreban. Mislim da bi ubice koje rade takav posao u javnom prostoru sigurno nosili maske. Film ima više od 150 kadrova sa specijalnim efektima, koji su u velikom broju slučajeva nevidljivi - zaključuje Kovačević.

NeobičnoU FILMU NEMA ŽENA„Inkarnacija“ je jedan od retkih domaćih filmova u kojem nema ženskih uloga.- Grešku neću ponoviti. Glavni lik u mom sledećem filmu biće mlada devojka - ističe Kovačević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track