Suzani Šuvaković Savić nagrada Narodnog pozorišta u Beogradu

Priznanje za primadonu

Suzani Šuvaković Savić nagrada Narodnog pozorišta u Beogradu

Pop kultura -

Suzani Šuvaković Savić uručena je godišnja nagrada Narodnog pozorišta za izuzetan značaj ukupnom umetničkom doprinosu. Srpska diva ističe da ulogu mora otpevati deset puta najmanje da bi se na njoj dublje radilo sa ukrasima i igralo, da ju je ovo priznanje dočekalo posle 19 godina, iako je to ranije očekivala. Mimoilazila je zbog nepoznatih okolnosti što je znalo nekad da je i povredi - izjavila je primadona Narodnog pozorišta u Beogradu- Nagrada je potvrda da dobro radite svoj posao. U pozorištu smo svi kao jedna porodica, a umetnik se mora pratiti, negovati, topla reč i priznanje mnogo znače- poručuje interpretatorka uloga Mihaele u Karmen, Mimi u Boemima, Nede u Pijacima, Tatijane u Ognjegin, Co Co Co sanu u Madam baterflaj, Adrijane Lekuvreru u istoimenoj opera, Toske, Euridike. Više premijera je pevala u inostranstvu nego u svojoj zemlji od južne Koreje sve do Francuske I Italije.

Sarajivala je sa Djordjom Kašarijem, Silvnom Karolijem, Djordjom Merigom, dirigentom Marcelom Rotom koji je nastupao sa Bočelijem. Radila je temeljno, učila dosta, nastojala da razume svaki ženski lik, što je publika i osetila.

Suzana radi sa mladim pevačima u operskom studiju Narodnog pozorišta već tri godine i vrlo predano se bori za student da izadju na scenu.- Biti operski pevač je poziv kojin se gradi godinama, a oko četrdesete ste najzreliji, recimo, za Tosku. Sve role imaju mesto u mom srcu i mojoj duši- rekla je srspka diva koja bi volela da zapeva i u Manon Lesko na domaćoj sceni.

- Pučini traži dušu - zaključuje dobitnica ovogodišnje nagrade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track