SVE JE SMISLIO UNAPRED: Evo kome ide bogatstvo Dejvida Bouvija teško 135 miliona funti
Foto: Fonet/Ap

Mislio je na sve

SVE JE SMISLIO UNAPRED: Evo kome ide bogatstvo Dejvida Bouvija teško 135 miliona funti

Pop kultura -
Dejvid Bouvi preminuo je 10. januara u 69. godini nakon osamnaestomešecne borbe sa rakom, a iza sebe je ostavio bogatstvo teško 135 miliona funti.

Veruje se da će sav novac ostaviti svojoj drugoj supruzi Iman, kao i sinu i kćeri.Dejvid Bouvi je tokom sedamdesetih bio na rubu bankrota, ali pametnim poslovnim potezom 1997. godine uspeo je da povrati svoje bogatstvo.

Tada je, naime, putem uspešne poslovne saradnje osigurao povratak autorskih prava na svoje najpopularnije hitove, što mu je u donelo milione. Bouvi je u svojoj karijeri napisao više od 700 pesama, a prodao je više od 140 miliona albuma.

"Bio je dovoljno pametan da povuče poslovne poteze kojima je osigurao svoju porodicu. Mnogi pevači nisu toliko pametni pa ostanu bez autorskih prava na svoja dela. No, on je uspeo zadržati nasleđe u svojim rukama. Njegove pesme su bile njegova deca", rekao je David Pulmen, bankar koji je osmislio šemu koja je Dejvidu vratila milione.Pulmen tvrdi da je pevač finansijski osigurao svoju porodicu još uoči svog 50. rođendana, rešivši se svih dugova.Velik deo njegove zarade rezultat je i niza uspešnih svetskih turneja, a samo od poslednje procenjuje se da je zaradio 41 miliona funti.Nakon Dejvidove smrti tri njegova albuma, uključujući poslednji popela su se na vrhove svetskih top lista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track