SVETSKA SENZACIJA STIŽE U SRBIJU: Tom Odel za pravu ljubav na Exitu!
Foto: Rojters

Stiže za 15. rođendan festivala

SVETSKA SENZACIJA STIŽE U SRBIJU: Tom Odel za pravu ljubav na Exitu!

Pop kultura -
Popularni engleski pevač trenutno priprema nove pesme koje publiku očekuju već na proleće u okviru turneje Forest Live gde će sa njim nastupati Robert Plant i Paloma Faith

Jedna od najvećih muzičkih senzacija nove generacije i nagrađivani britanski kantautor Tom Odell, nakon nastupa na najvećim svetskim festivalima kao što su Glastonbury i Coachella nastupiće za 15. rođendan Exit festivala na glavnoj bini u petak, 10. jula. Mladi David Bowie, kako ga je prozvala Lily Allen, osvojio je publiku i kritičare debitantskim albumom sa prvog mesta britanske top liste „Long Way Down“, sa kojeg se izdvojio i veliki hit-singl „Another Love“.Potvrda vanserijskog talenta 24-godišnjeg pevača, stigla je u vidu dva priznanja koje bi svaki muzičar lično poželeo najviše. Nagradu za najveća autorska dostignuća „Ivor Novello“, Odell dobija već 2014. godine, a pre njega su je osvajali Peter Gabriel, Eurythmics, David Gilmour, Eric Clapton, Freddie Mercury i druge muzičke ikone. Tom Odell i Sam Smith su prvi muškarci kojima je uručena nagrada BRIT Critic Choice posle petogodišnje serije izuzetnih dama Adele, Ellie Goulding, Jessie J i Emeli Sande.

Popularni engleski pevač trenutno priprema nove pesme koje publiku očekuju već na proleće u okviru turneje Forest Live gde će sa njim nastupati Robert Plant i Paloma Faith. I dalje je aktuelan njegov poslednji hit singl „Real Love“, obrada istoimene pesme Johna Lennona, sa kojom je ove zime osvajao evropske top liste i pridružio je plejadi svojih romantičnih pesama kao što su „I Know“, „Grow Old With Me“, „Hold Me“ i druge. Na pitanje da li se iza njegovih romantičnih stihova kriju stvarna iskustva, zvezda ovogodišneg Exita odgovara iskreno: „Slomljeno srce piše najbolje pesme. A onda se prepozna u pesmi i pozove te sa pitanjem: da li želiš da se ponovo zaljubiš?“.

Tom Odell dolazi iz malog grada Čičestera, gde od sedme godine uči klasični klavir, da bi sa trinaest napisao i prve pesme. Školovao se na dva muzička koledža, istovremeno radeći kao barmen i grabeći svaku priliku za nastupe i na najmanjim barskim pozornicama. U junu 2013. objavljuje debitantski album „Long Way Down“ koji izbija na prvo mesto britanske top liste, da bi potom usledio poziv Rolling Stonsa da otvori njihov gigantski koncert u Hajd parku 13. jula iste godine! Iako ga tog dana sprečava upala pluća, njegova vanserijske nastupe zabeležile su jednako velike festivalske pozornice kao što su Glastonbury, Coachella, T in the Park, Pinkpop, a ove godine taj zlatni niz upotpuniće nastupom na Petrovaradinskoj tvrđavi, za specijalno, rođendansko izdanje Exita!

http://www.youtube.com/watch?v=MwpMEbgC7DA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track