TAJNA KOJA JE ČUVANA 25 GODINA: Samo jedna žena zna gde je sahranjen legendarni pevač
Foto: Profimedia

Godišnjica smrti

TAJNA KOJA JE ČUVANA 25 GODINA: Samo jedna žena zna gde je sahranjen legendarni pevač

Pop kultura -

Na današnji dan pre 25 godina preminuo je Fredi Merkjuri. Legendarni pevač grupe Kvin bolovao je od side, a njegovu smrt izazvao je bronhitis.

Fredi se poslednjih meseci skrivao od obožavatelja, jer se bojao njihove reakcije kad vide kako izgleda od bolesti, ali je tako želeo da zaštiti i svoje bližnje.

Vest o svojoj bolesti objavio je tek 24 sata pre smrti. Preminuo je u Londonu okružen najbližim prijateljima, koji su znali da je odbijao da uzime lekove.

Njegov asistent Piter Friston otkrio je da je Fredi išao toliko daleko da zaštiti najbližih i sebe nakon smrti da niko ne zna gde se nalazi urna s njegovim pepelom, osim Meri Ostin, žene za koju je govorio da je ljubav njegovog života.

U poslednjoj poruci napisao je da želi da Meri preuzme njegov pepeo i nikad ne otkrije šta se s njim dogodilo.Meri je nekoliko godina kasnije otkrila da se bojao da će sumanuti obožavatelji iskopati njegov pepeo, kao što su radili s drugim poznatim ličnostima.

Do danas nije popustila pa čak ni Fredijev partner ni roditelji nisu saznali gde je njegov pepeo. Od 1991. godine traje potraga za njegovim pepelom, koji je postao poput Svetog grala.

Fredi je jedan od najboljih pevača svih vremena i najprepoznatljiviji je kao pevač rok krupe Kvin koja je ušla i u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji bend u istoriji britanskih top lista.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

"Bohemian Rhapsody", "Killer Queen", "Somebody to Love", "Don't Stop Me Now", "Crazy Little Thing Called Love" i "We Are the Champions" samo su neki od hitova po kojima ga svijet i danas pamti.

Na 70-godišnjicu njegovog rođenja Međunarodna astronomska unija po njemu je nazvala asteroid.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track