TIFA DOBIO PRETNJE ZBOG OVE FOTKE! Fejsbuk se usijao! Sarajlije stale u odbranu slavnog pevača!
Foto: Facebook

Sve zbog 3 prsta

TIFA DOBIO PRETNJE ZBOG OVE FOTKE! Fejsbuk se usijao! Sarajlije stale u odbranu slavnog pevača!

Pop kultura -

Mladen Vojičić Tifa, pevač Bijelog dugmeta i jedan od najboljih vokala nekadašnje Juge, dospeo je u žižu javnosti kada se na Fejsbuku pojavila njegova fotografija gde on drži podignuta tri prsta.

Društvene mreže su se bukvalno usijale. Komentari su se samo ređali jedan za druguim. Mediji u BiH već par dana pišu o ovoj fotografiji ističući da je "sve preraslo u poziv na linč, ne samo prema Tifi već i svim drugim pripadnicima njegove nacije."

Oglasio se i Tifa.

"Ne može me niko posvađati sa Sarajevom", rekao je muzičar za Radiosarajevo.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ipak mnogi su stali u odbranu popularnog muzičara.

"Kažu dig'o Tifa tri prsta. Jebe mi se. Znam da je leta 1992. dig'o mene iz kreveta, stavio u invalidska kolica i voz'o po hodnicima Vojne bolnice. Usput punim glasom, a Bog mu ga dao, pjev'o neke pjesme koje ja volim. I šta ćemo sad šupci?", napisao je čuveni sarajevski glumac Nermin Tulić.

I on nije usamljen. Mnogi korisnici Fejsbuka iz BiH rešili su da pruže podršku Tifi.

"O ratu ne znam puno, osim onoga što su mi pričali, ali znam da je Tifa bio tu. Smetaju vam Tifina tri prsta, više nije patriota, izdajica je, najgori je. Smetaju vam tri prsta osobe koji je BIO TU KAD JE BILO NAJTEŽE, ali vam je osoba koja peva (i o tome može samo pjevati) ''GDE SI BIO TI KAD JE BILO NAJTEŽE'' najveći heroj, ponos i patriota ove države. Gde je bio Edin Dervišhalidović, kad je Mladen Vojičić bio TU", rekla je Amila Alijagić.

"Nemoj ba papci da ruznu rec uputitie Tifi....ima nas koji dobro bljujemo vatru!", napisala je između ostalog Arijana Galić.

"Ne samo zbog ove najantiratnije ratne pesme, nego i zbog dostojanstva i ostanka u svom gradu Mladen Vojičić Tifa - zauvek u mom srcu!", napisao je Zvonimir Nikolić iz Sarajeva.

"Mnogi će već u startu osuditi ovaj nastup, muzičara poreklom iz Sarajeva, dok će drugi reći to je samo posao a treći će dodati da mu nije bio posao da diže tri prsta. I sve dok rasprava traje mnogi će zaboraviti da je upravo Tifa ispevao neke od najlepših ratnih patriotskih pesama u najtežim ratnim vremenima. Neke od njih su nosile nazive "Grbavica" i "Sarajevo insallah" i tada se niko nije pitao šta će neki drugi i drugačiji govoriti o tom čoveku... Druže Tifa, zapamti, ti si naš bez obzira na to koliko prsta na ruci držiš preklopljenim ili ispruženim. Ipak budi pametan, stisni taj mikrofon punom šakom i pevaj i ne osvrći se - na kraju ti za sve (verovao ili ne) niko neće reći Hvala niti ti onako isplatiti platu niti penziju, insalah, videćeš, Sarajevo više nije ono što je nekada bilo, ali i ovo će proći jer mi znamo za bolje", oglasio se Ibrahim Kapetanović.

(Source.ba/P.L.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO KURIR TV INTERVJU SA TIFOM: Bio sam lepši od Bebeka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track