TOMAS VLAŠIHA (IGRA PRESTOLA) ZA KURIR: Dajem presto za kajmak!
Foto: Aleksandar Jovanović

Zvezda popularne serije u Srbiji

TOMAS VLAŠIHA (IGRA PRESTOLA) ZA KURIR: Dajem presto za kajmak!

Pop kultura -

Šesti put dolazim kod vas jer obožavam vašu energiju i hranu. Svuda po svetu uzalud tražim kajmak. Sviđa mi se što je Beograd tako sirov, kaže Tomas Vlašiha za Kurir

Glumac Tomas Vlašiha, misteriozni sveštenik Džaken Hagar iz hit serije „Igra prestola“, došao je u Srbiju. I to po šesti put! Ekipa Kurira iskoristila je priliku da od šarmantnog Nemca izvuče najveće tajne sa snimanja najpopularnije serije na svetu i zašto se stalno vraća u Srbiju.

- U Beograd sam počeo da dolazim s prijateljima koji su ovde odrasli. Bili smo na različitim turama po Srbiji, tako da sam bio u prilici da upoznam lepote vaše zemlje. Sviđa mi se što je Beograd sirov, i to se primeti kad dođete iz zapadne Evrope, ali sam ja ipak rođen u Istočnoj Nemačkoj, tako da mi je bliži istočni mentalitet. Najviše mi prija energija koju imaju Srbi, a hrana me oduševljava. Ono što nigde u svetu nisam mogao da nađem je kajmak. Njemu se najviše radujem (smeh).Veliki ste borac za zaštitu životne sredine. Kakvi su utisci sa Svetskog kongresa u Novom Sadu?- Bio sam veoma nervozan jer sam prvi put bio moderator. Bilo je više od 1.200 ljudi, pa sam se malo tresao (smeh). Ovde mi je domaćin bila Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ). Impresioniran sam, razvijate se odlično, mnogo sam naučio. Novi Sad je divan, a tvrđava je neverovatna.Da li vas prepoznaju na ulici?- Oh, sve više. Naravno, prepoznaju me zbog „Igre prestola“ iako privatno izgledam drugačije. Pitaju me zašto sam se ošišao, ali to je bila samo perika.Kakav je osećaj biti deo serije koja je osvojila svet?- Najbolji! Glumci ne dobijaju takvu priliku često. A ja na audiciji nisam imao pojma šta je to. Mislio sam da je to neka američka serija sa zmajevima i glupostima, kao mnoge do sada. I nisam bio nervozan uopšte. Da sam znao, verovatno ne bih ni prošao jer bih imao tremu i sve bih uništio. Moja snimanja su uglavnom u Belfastu u Severnoj Irskoj, a prošlu sezonu sam snimao malo i u Hrvatskoj, u Splitu i Dubrovniku. Svi s nestrpljenjem očekuju novu sezonu. Šta smete da nam otkrijete?- Možete da očekujete da će je biti (smeh). Ovaj čovek ne zna ništa više. Znam da sam vas sad razočarao (smeh). Fanovi uvek očekuju da mi sve znamo, ali nama kažu veoma malo. Lik Hagara je misteriozan i za njega se vezuju mnoge teorije.- Svi čekaju Martina da napiše šestu knjigu. Znam šta je u tih pet, ne znam više od toga. Stalno me pitaju za sve te teorije o alhemičaru, Ariji... Ne mislim da su tačne, ali su veoma zanimljive. Moj lik je veoma misteriozan, videćemo šta će biti.

Sam se nudiZOVITE ME DA SNIMAM U SRBIJIDa li biste glumili u Srbiji?- Posle kongresa vraćam se u Nemačku, gde završavam nekoliko projekata i filmova. Uvek sam u potrazi za novim stvarima tako da, ako bih dobio dobru ponudu ovde u Srbiji, verovatno bih je prihvatio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track