TRAGEDIJA HOLIVUDSKE DIVE: Uhvatila ćerku sa svojim ljubavnikom, pa ga IZBOLA kuhinjskim NOŽEM
Foto: Profimedia

Izbola ga

TRAGEDIJA HOLIVUDSKE DIVE: Uhvatila ćerku sa svojim ljubavnikom, pa ga IZBOLA kuhinjskim NOŽEM

Pop kultura -

Život jedne od najvećih holivudskih diva Lane Turner krenuo je stranputicom kada je započela vezu sa mafijašem Džonijem Stompanatom.

Njihova veza je bila prilično turbulentna, a okončana je kada je Džonija, kako se godinama pisalo, kuhinjskim nožem izbola tada 14-godišnja Lanina ćerka Šeril.

Iako je njena ćerka koja danas ima 73. godine čak i u svojoj autobiografskoj knjizi priznala da je ubila majčinog ljubavnika, kako istražuje pisac Darvin Porter postoji mogućnost da je zapravo Lana ubila svog ljubavnika, a da je njena ćerka preuzela krivicu, prenosi Dejli Mejl.

Profimedia
Profimedia

On tvrdi da ima dokaze zbog kojih je Lana trebalo da bude glavna osumnjičena za smrt mafijaša jer ga je, kako navodi, ona izbola nožem nakon što ga je zatekla u krevetu sa svojom 14-godišnjom ćerkom.Sve to će otkriti u novoj knjizi "Lana Turner: Hearts and Diamonds Take All' u kojoj će se naći intervjui s nekim od ključnih osoba koje su tada učestvovale u istrazi. Među njima je i razgovor s Fredom Otašom, detektivom koji je tada radio na slučaju.

- Ja sam bio taj koji je brisao otiske s noža u Laninoj kupaonici. Bio sam nestašan dečko koji je napravio nešto što nije trebalo - rekao je navodno detektiv.Neki od njenih prijatelja su i sami otkrili piscu da im je ona priznala da je ubila ljubavnika, a Porter navodi da je iz razgovora sa njenim advokatom otkrio da je on tada svojoj klijentkinji predložio da njena ćerka preuzem krivicu jer kao maloletnica neće morati da ide na suđenje.Porter u svojoj knjizi iznosi i da je Lana kuhinjski nož kupila dan ranije jer svakako više nije mogla da trpi maltretiranje mafijaša.

Naime, njen dečko je bio izuzetno nasilan prema njoj i često joj je pretio pištoljem.

Kada ga je uhvatila u krevetu sa maloletnom ćerkom, otišla je po kuhinjski nož i zabola mu je u stomak. Pre nego što je policija stigla njih dve su uvežbale priču.

Kako je istraga tada otkrila do mafijaševe smrti došlo je jer je Šeril branila svoju majku. Sud je tada zaključio da je zločin opravdan, a Lanina ćerka je neko vreme provela u maloletničkom zatvoru, nakon čega je majci vraćeno starateljstvo.

Lepa glumica imala je poprilično buran život. Udavala se čak osam puta, dva puta za istog čoveka, pa je zbog toga proglašena za najveću zavodnicu u Holivudu.

Svetsku slavu stekla je u filmovima "Poštar uvek zvoni dvaput", "Dr Džekil i Mister Hajd" kao i "Pejton Plejs" koji joj je doneo Oskara. Preminula je 29. juna 1995.

Profimedia
Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track